Utelukker ikke ny Potter-bok

Nye toner fra J.K. Rowling.

(Dagbladet.no): Tidligere har forfatter J.K. Rowling vært klinkeklar på at Harry Potter-sagaen skulle omfatte sju bind - verken mer eller mindre.

Med unntak av et eksklusivt, håndskrevet manus som finnes i noen få eksemplarer og har blitt omsatt for over tjue millioner kroner, har hele verden dermed regnet med at årets «Harry Potter og Dødstalismanene» er den siste.

Men i et intervju med det amerikanske nyhetsmagasinet Time har Rowling nå kommet med andre toner. Der innrømmer hun nemlig å ha «svake øyeblikk» der hun sier «ja, ålreit» til en åttende roman fra Harry Potter-universet.

Hold likevel ikke pusten mens du venter på nye historier om den unge magikeren. Rowling gjør det nemlig klart at det er svært usannsynlig at en eventuell åttende Potter-bok blir skrevet de første ti åra.

- Hvis jeg noensinne skriver en åttende bok, tviler jeg på at Harry blir den sentrale figuren. Jeg føler jeg allerede har fortalt hans historie, sier hun også.

- Dette "hvis" er dessuten betydelig. Gi meg ti år, sier forfatteren.

Det er i forbindelse med kåringen av årets person at Time Magazine har intervjuet J. K. Rowling. Hun var aktuell til den tradisjonsrike tittelen, som likevel tilfalt Russlands president Vladimir Putin.

RETURNERER HUN TIL HARRY POTTER? Kanskje. Men ikke de første ti åra. Foto: SCANPIX
RETURNERER HUN TIL HARRY POTTER? Kanskje. Men ikke de første ti åra. Foto: SCANPIX Vis mer