Utelukker ikke ny Potter-bok

Nye toner fra J.K. Rowling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere har forfatter J.K. Rowling vært klinkeklar på at Harry Potter-sagaen skulle omfatte sju bind - verken mer eller mindre.

Med unntak av et eksklusivt, håndskrevet manus som finnes i noen få eksemplarer og har blitt omsatt for over tjue millioner kroner, har hele verden dermed regnet med at årets «Harry Potter og Dødstalismanene» er den siste.

Men i et intervju med det amerikanske nyhetsmagasinet Time har Rowling nå kommet med andre toner. Der innrømmer hun nemlig å ha «svake øyeblikk» der hun sier «ja, ålreit» til en åttende roman fra Harry Potter-universet.

Hold likevel ikke pusten mens du venter på nye historier om den unge magikeren. Rowling gjør det nemlig klart at det er svært usannsynlig at en eventuell åttende Potter-bok blir skrevet de første ti åra.

- Hvis jeg noensinne skriver en åttende bok, tviler jeg på at Harry blir den sentrale figuren. Jeg føler jeg allerede har fortalt hans historie, sier hun også.

- Dette "hvis" er dessuten betydelig. Gi meg ti år, sier forfatteren.

Det er i forbindelse med kåringen av årets person at Time Magazine har intervjuet J. K. Rowling. Hun var aktuell til den tradisjonsrike tittelen, som likevel tilfalt Russlands president Vladimir Putin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer