Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utelukker ikke Springsteen på 22. juli-markering

Fortsatt usikkert om «The Boss» kommer.

KOMMER «THE BOSS»? Det har lenge vært spekulasjoner rundt Bruce Springsteens deltakelse under den nasjonale minnemarkeringen 22. juli. NRK utelukker ikke at han er en del av programmet. 
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
KOMMER «THE BOSS»? Det har lenge vært spekulasjoner rundt Bruce Springsteens deltakelse under den nasjonale minnemarkeringen 22. juli. NRK utelukker ikke at han er en del av programmet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Søndag 22. juli arrangeres det nasjonal minnekonsert på Rådhusplassen. Konserten avholdes i forbindelse med at ett år er gått siden terroraksjonen mot Regjeringskvartalet og Utøya.

I flere måneder er det blitt spekulert i om Bruce Springsteen skal være en del av programmet. «The Boss» har nemlig konsert i Oslo den 21. juli og i Bergen den 23. juli.

Fortsatt usikkert - Kan du av- eller bekrefte at Springsteen skal være en del av programmet?

- Nei, det kan jeg ikke. Ingen av delene. Vi er ikke nærmere et svar nå enn det vi har vært de siste ukene. Vi har vært i kontakt med hans manager, og svaret ligger noen dager fram i tid, sier kommunikasjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen, til Dagbladet.

Til tross for at konserten skal avholdes førstkommende søndag, kan han ikke gi noen konkret tilbakemelding om når en avklaring vil komme.

- Det er helt umulig å si. Dette er et program som er i utvikling helt til konsertstart. Det er mye logistikk, og alle parter må vurdere hans eventuelle deltakelse. Det er viktig at alle opplever det riktig at han er med. Dette handler om en minnemarkring, sier Hansen.

- Mulig For kort tid siden ble programmet oppdatert. Foreløpig er det klart at blant andre Bjørn Eidsvåg, deLillos, Karpe Diem, Marit Larsen, Mari Boine, Vinni og Halvdan Sivertsen skal spille, i tillegg til at forfatterne Karl Ove Knausgård, Frode Grytten og Åsne Seierstad skal lese nyskrevne tekster.

- Er det ønskelig fra deres side at Springsteen er en del av programmet?

- Vi har lansert ei liste over veldig mange gode artister som vi ønsker skal opptre. Flere vil bli offentliggjort før søndag. Det er viktig at det blir en fin og verdig markering, sier Hansen.

- Så du kan ikke utelukke at han kommer?

EIDSVÅG:  Bjørn Eidsvåg var en del av minnestunden i Folkets hus den 29. juli i fjor. Førstkommende søndag er han en del av den nasjonale minnemarkringen et år etter terrorangrepet. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
EIDSVÅG: Bjørn Eidsvåg var en del av minnestunden i Folkets hus den 29. juli i fjor. Førstkommende søndag er han en del av den nasjonale minnemarkringen et år etter terrorangrepet. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

- Fortsatt er begge deler mulig, svarer Hansen.

Positiv Trond Henry Blattmann, leder av støttegruppen 22. juli, er ikke blitt konfrontert med at Springsteen skal være en del av programmet, men stiller seg likevel positiv til det.

- Springsteen er en flott artist, og han har mange gode tanker og meninger som stemmer godt med det vi står for. Det hadde vært flott å ha Springsteen på Rådhusplassen, sier Blattmann til Dagbladet.

Auf stiller seg også positive til at Springsteen blir en del av programmet.

- Det er veldig hyggelig. Han har tidligere vist omtanke for ofrene etter 22. juli, og hvis han vil stille opp på Rådhusplassen er det veldig fint, sier Eskil Pedersen til Dagbladet.

MARIT LARSEN:  Er en del av den nasjonale minnemarkeringen den 22. juli. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MARIT LARSEN: Er en del av den nasjonale minnemarkeringen den 22. juli. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
KOMMER:  Halvdan Sivertsen og Øyvind «Vinni» Sauvik er en del av den nasjonale minnemarkringen. De to fikk mye oppmerksomhet etter de var med i programmet «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KOMMER: Halvdan Sivertsen og Øyvind «Vinni» Sauvik er en del av den nasjonale minnemarkringen. De to fikk mye oppmerksomhet etter de var med i programmet «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media