Uten baller

Det har kostet en tv-sjef jobben, det kostet et kjærestepar forholdet, og det kostet tv-seerne et ukjent antall kjedelige tv-timer. Temptation Island var lite fristende.

Jeg er den første til å innrømme det: Før sendestart syns jeg «Temptation Island» var umåtelig fristende. Noe måtte det være som kunne få TVNorgesjef Pål Trælvik til å trekke seg. Mannen som uten problemer forsvarte alle de gripende tv-filmene som skal være «based on a true story» (BOAT), og som ustanselig hjemsøker sendeskjemaet deres.

Men altså, kanalen som daglig gir oss BigBrother bestemte seg i mars for å sende de 13 episodene av «Temptation Island» de hadde tvilt seg fram til å lage.

Godt gjort

Jeg har altså på mystisk vis klart å få med meg brorparten av episodene. La det være sagt med en gang: TVNorge har klart å tyne det forbløffende kjedelige materialet maksimalt. Det er egentlig godt gjort å lage 13 episoder av strengt tatt ingenting.

For mens andre såkalte reality-serier sender deltakerne sine ut på øde øyer uten mat i månedsvis, måtte de vågale parene på Temptation Island kjempe seg gjennom 12 hele dager på ei luksusøy, med gratis mat og drinker et fingerknips unna.

Og hvor vanskelig er det egentlig å holde seg unna fristelsen i 12 dager? Ikke så voldsomt virker det som etter å fulgt serien.

Mye mas

Kortversjonen er at de færreste lot seg friste, hvertfall så det kom på tv. Unntaket var danske Lennart som kapitulerte relativt kjapt. Om han var utro med en eller to eller fler er fortsatt litt usikkert, men han lot seg overtale ganske lett, så det ut til. Ellers var resten skuffende snerpete. Lite klining i buskene, skuffende få intriger, som andre serier har vært så spennende breddfulle av.

Problemet med Temptation Island er at ingen kan utropes til vinner. Er det de tre ufristede parene Sara og Geir, Emma og Jack, Anette og Kenneth eller er vinneren Lennart som hvertfall så sitt snitt til å nedlegge sprelske Marthe mens jernet var varmt?

I kveldens avsluttende episode ble de fire parene gjenforent uten nevneverdig spenning. Muskelmannen Jack hadde endelig fått på seg litt klær etter å ha gått ytterst lettkledt i alle episoder.

Pornoredaktøren og dildotesteren Sara forsikret om at hun ikke hadde vært utro mot Geir, mens Kenneth og Anette var rørende glade for å se hverandre igjen.

Litt mer temperatur ble det da Lennart skulle prøve den vanskelige balansegangen å beholde Thea uten å lyve altfor mye for åpent kamera. Men lenge før serien var ferdig hadde det lekket ut at Thea droppet Lennart så fort de kom hjem. Temptation Island er for lengst ferdig på dansk tv.

Det bør den være på norsk tv også. Produksjonen kostet kriserammede TVNorge masse penger, det kunne blitt mange knallsterke BOAT-filmer av det...

HOLDT SEG: Jack og Emma hadde tilsynelatende ingen problemer med å være trofaste.