Vår nye serie fortsetter i full fart:

Uten de steinrike går verden rett til helvete, vi ber for Davos-folket

Makan til respons for "Vi skriver om uaktuelle bokutgivelser":

SUKSESSEN FORTSETTER: I går startet vi med serien "Vi skriver om uaktuelle bokutgivelser" og folket (se bildet) har stått i kø utenfor våre redaksjonslokaler for å be om autografer, penger og gode råd. Vi LIKES. Derfor mer i dag. Foto: Tom Stalsberg
SUKSESSEN FORTSETTER: I går startet vi med serien "Vi skriver om uaktuelle bokutgivelser" og folket (se bildet) har stått i kø utenfor våre redaksjonslokaler for å be om autografer, penger og gode råd. Vi LIKES. Derfor mer i dag. Foto: Tom StalsbergVis mer
Meninger

I går var det nok en fin tirsdag i vinterlandet som nå består av cirka 1,6 millioner fotografier av skitupper, snøtunge greiner og hvite vidder på Facebook og Instagram. Fine ting. Vi LIKES, men vi har da ikke nevnt videosnuttene. Men, i går startet vi også opp – nettopp på denne spalteplass på den aller siste siden i denne avisa som fortsatt vil utkomme på papir en stund til og for dette trykker vi smilefjesLIKES – en serie vi antar vil bli en gedigen suksess. Siden oppstarten har vi mottatt diverse likes, og det er bra. Likes er viktigere enn samtaler, dram og #Allah.

Vår serie heter «Vi skriver om uaktuelle bokutgivelser». Dette er gjerne bøker innkjøpt på et eller annet flott antikvariat. Eller det kan være om en utgivelse vi har fått av for eksempel en landstryker av en fjellgeit fra Nordland som heter Ronald Nystad Rusaanes. Han er litteraturviter, cand philol, med hovedfag på Knut Hamsuns vandrertrilogi fra Universitetet i Oslo 2001. The Ronald er også mer enn sobert involvert i litteraturfestivalen Det Vilde Ord i Bodø og avdelingsleder ved byens «suverene nye rønne av et bibliotek». Hans bok kom ut i 2013 på forlaget Samum og bærer tittelen «Nirvanas bulder. Knut Hamsun og Orienten». Nyttig verk.

Hva så med utgivelsen, «Spania, ta denne kalk fra meg» av César Vallejo (1892 – 1938), utvalg, oversatt og gjendiktet av den viktige poeten, avdøde Terje Johanssen. Jo, den er med i vår serie, ei Lanterne-bok (Gyldendal) fra 1978, kjøpt for 15 kroner. Vallejo kom fra Peru og som det står om ham «en visjonær og revolusjonær dikter som med sitt slagkraftige språk har hatt stor innflytelse på nyere søramerikansk diktning». I disse Davos-tider trekker vi ut noen linjer fra César som vi sender i oppkrav til Rimi-Hagen med venner:

La millionæren gå naken, uten sadel!

Ulykke over han som bygger sitt

dødsleie av smykker!

En verden til han som hilser,

en lenestol til han som sår i himlen,

tårer til han som gjør seg ferdig

og vokter

begynnelsene, …///

PS: I morgen om #GLEMMEBOKA – Mil etter mil – forord Espen Teigen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.