Uten dikterisk flukt

Redelig fra en elsket forfatter, som likevel gir svært lite av seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Ingen forfatter i Norge selger flere bøker enn Frid Ingulstad. Suksesseriene Ildkorset, Ingebjørg Olavsdatter, Sønnavind og Kongsdøtrene har passert et samlet opplag på 4,8 millioner.

Mer eller mindre ufrivillig er hun også blitt en slags eksponent for sårede kioskforfattere som ikke blir anerkjent av sine kolleger og kritikere. Forlaget har åpenbart villet smi mens den opphetede kiosklitteraturdebatten fremdeles er varm. På deres oppfordring har Frid Ingulstad skrevet sin historie.

Glede og sorg

Lille Frid ble født i 1935, og vokste opp i en harmonisk kristen familie på Nordstrand. Hun forteller at hun var et sprudlende barn med mange innfall, forelsket seg ofte som ungpike, og utdannet seg som flyvertinne, senere telegrafist til sjøs.

Hun var mor til to da hun ble skilt i sekstiårene. Hun giftet seg på ny, og er nå lykkelig bestemor. Hun har slitt med hjerteproblemer som skyldes angst, og har opplevd det smertelige tapet av en datter som døde av kreft.

Skriver og skriver

Ingulstad fikk t/ng i norsk den våren faren døde. Hun skriver at hun er lei for at han ikke fikk oppleve at hun fikk meget til artium. For opp gjennom hele livet har Ingulstad skrevet; ved sin mors dødsleie, med barn og barnebarn kravlende rundt seg, under skilsmissen, på ferier, i jula. Og hun skriver fort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer