Uten en tråd

Jo flere ledninger, dess mer søl. Nå kan du rive deg løs fra ledningtyranni.

Microsoft Wireless Optical Desktop (mus)

FOR: PC

PRIS: Følger med tastaturet, men tilsvarende kan kjøpes for separat for 750 kr. (Dyrere enn samlet pakke)

Trådløs mus- oi oi oi! Etter to måneders bruk har ikke denne musen skuffet én gang, og batteriene ble byttet for noen dager siden. I andre enden av stua mi står TV\'en og stereoanlegget, som begge er koblet opp mot PCèn. Musen fungerer like fint der borte, også mot låret eller sofaen, noe som er ganske fint når man for eksempel vil se bilder eller film på TVèn, uten å måtte gå frem og tilbake til PCèn for å styre showet. At musen er optisk betyr at den skal fungere på alle flater- men den kan likevel ha presisjonsproblemer på flerfarget eller ujevnt underlag.

Microsoft Wireless Optical Desktop (tastatur)

FOR: PC

PRIS: 625

Det er strengt tatt ikke alltid nødvendig med trådløst tastatur, siden de fleste bruker den rett foran skjermen. Hjemme hos meg er det imidlertid begrenset med plass, og derfor er det kjekt å kunne enkelt kunne legge unna tastaturet. Her er alt du trenger på ett brett, med snarveier til funksjoner de fleste moderne brukere av PC trenger. Ingen naboer har foreløpig kommet til meg og fortalt at mine skriverier kommer opp på deres skjermer- inntil dess er jeg såre fornøyd. Logitech Cordless Controller

FOR: Playstation og Playstation 2

PRIS: 550

Det kunne vært så bra, det her. Logitechs 2,4 GHz-teknologi fungerer aldeles utmerket, med lynsnar reaksjon, presise knapper, og i dette tilfellet bra vibrering. Men selv om Sony har godkjent kontrollen som offisielt tilbehør, betyr det likevel ikke at alle PS2-brukerne vil sette pris på den- til det avviker designen for mye fra originalen. Den er faktisk bredere enn den gamle Xbox-kontrollen, og alle knappene kan være vanskelig å nå samtidig for de som ikke har skikkelige mannehender (Til våren kommer Logitech også med en trådløs kontroller til Xbox).

Logitech Freedom 2.4 Cordless Joystick

FOR: PC

PRIS: 575

Da jeg skulle pakke vekk den gamle joysticken, rev ledningene med seg et glass ned fra bordet. Allerede da skjønte jeg hvor stor glede jeg ville få av denne trådløse joysticken. Det er først og fremst designen som først legges merke til; den er tøff, og holder seg godt på bordet. Stikka har ti knapper, tommelspake, akselleratorspake og sidevridning, men dessverre ikke force feedback , altså motstand. Fungerer knirkefritt. Nintendo Wavebird

FOR: GameCube

PRIS: 450

WaveBird ser umiddelbart større ut enn originalkontrolleren, men når du holder den i hånda vil du ikke merke noen forskjell. Størrelsesforholdene er helt like, og reaksjonstiden er upåklagelig. For at batteriene skal vare lenger (jeg har vært gjennom store deler av Starfox uten å måtte bytte) er imidlertid vibreringen borte, noe som trekker ned. Likevel er dette noe som bør ligge under treet i hjem med GameCube- i tillegg til spill, vel å merke.