Uten forvarsel falt Magne (38) om - viste seg å være alvorlig hjernesvulst

Vil vise operasjonen i «På liv og død».

OMFATTENDE: Ifølge Wingsternes skal operasjonen ha tatt cirka fem timer totalt. Foto: TVNorge
OMFATTENDE: Ifølge Wingsternes skal operasjonen ha tatt cirka fem timer totalt. Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har aldri trodd at noe skulle skje meg. Jeg har spilt fotball, rugby og er en aktiv mann. Plutselig en dag på jobb så falt jeg om - helt uten forvarsel, sier Magne-Kjell Wingsternes (38) til Dagbladet. 

Mandag er det klart for sesongstart på TVNorge-programmet «På liv og død», hvor 70 dokumentarteam og 130 personer er ute for å ta pulsen på norsk helsevesen. Seerne blir tatt med på livreddende behandlinger, fødsler og kompliserte operasjoner.

En av dem som medvirker i serien, og lar et kamerateam følge ham er nettopp Wingsternes.

- Åpnet kraniet Det var torsdag 4. september i fjor at tobarnsfaren ble fraktet med ambulanse til Volda sjukehus, hvor han fikk påvist hjernesvulst grad 2. Han ble senere sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim, hvor operasjonen skulle finne sted. 

I første omgang trodde ikke legene at svulsten var så alvorlig, forklarer han. Det var først under operasjonen at de forsto omfanget av kreften.

- Idet legene åpnet kraniet, og fikk tatt prøver, så skjønte de at dette var en kreftsvulst på nivå 3. Jeg er usikker på hvor lang tid operasjonen tok, men det var vel snakk om at det skulle gå fem timer. For min egen del så er jeg bare glad for at kroppen fungerte som den gjorde, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.