Uten identitet

Veldreid thriller - effetktiv, men uten overraskelser.

Vår helt plukkes opp fra havet, der han driver rundt. Han er i live, men med to kulehull i ryggen og et sveitsisk banknummer sydd inn under huden. Han har hukommelsestap, aner ikke hvem han er. I bankhvelvet får han nesten for mye hjelp: Der ligger fem pass og identiteter, alle med hans bilde. Det er bare å velge. Men samme hvilken han velger, er det noen som prøver å drepe ham: Men hvem? Det eneste som hjelper, er at han fra sin glemte fortid har en enestående evne til å kjempe, slåss og overleve. Han er den perfekte drapsmaskin.

Jason Bourne, som han velger å hete, spilles med presisjon av Matt Damon - en rolletolkning som har en kvalitet utover manuset. Hans kvinnelige medspiller (Maria Kreuz), som påtar seg å kjøre ham til Paris og slik havner i skuddlinjen for Bournes fiender, har en hard, skarp kant i sin rolle som også løfter den utover thrillerklisjeen.

Regien er også stram og actionfylt, men selve manuset er lite over det ordinære: En thriller der noen forfølger helten, og helten så forfølger sine forfølgere - på jakt etter akkurat hvem, hva og hvorfor han er. Det er spennende, men mangler den ekstra vrien eller overraskelsen som kan gi slike plot merverdi.