Uten klør

Kul katt som er blitt litt for pysete.

FILM: Katter kan etter sigende ikke temmes, men se hva de har gjort med Pusur/Garfield! Den forhenværende frekke og fortsatt feite tegneseriekatten er gjenoppstått i datamanipulert versjon, og den har plutselig fått samvittighet! Så ukult!

OK, Peter Hewitts versjon inneholder barnefilmens krav til god moral, rettferdighet og lykkelig slutt, men noe er forsvunnet ut med badevannet i forhold til Jim Davis\' Garfield-figur som så dagens lys i 1978. Ukebladet Det Nyes norske oversettelse til Pusur var både trofast og uhyre kreativ i forhold til originalen.

Muligens er det overgangen fra tegneserieepisoder til helaftens filmfortelling som forvandler katten fra frekk til flink. Her får den ellers kuede matfaren Jon (alle menneskene spilles av levende skuespillere) plutselig kjæreste, en søt veterinær som overtaler Jon til å adoptere hunden Jølle (levende hund, flink til å gå på to bein). Pusur er seg selv lik når han gjør alle mulige revestreker for å bli kvitt bikkja. Men så blir Jølle bortført og mishandlet, og vår eks-slemme, sultne og late katt innleder en redningsoperasjon. Det lave energiblusset som før ble brukt på å sleipe til seg mer lasagne, må nå skrus opp til full styrke for å redde en erkefiende.

Denne barnevennlige utgaven av Pusur mangler klør. På plussiden teller Dennis Storhøi, som gir norsk stemme til katteskinnet - passe malende og muselei.