SKJELLSORD: Ord blir aldri så fattige at de tilhører Stein Erik Hagen, som hevder at det å være rik er et skjellsord. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SKJELLSORD: Ord blir aldri så fattige at de tilhører Stein Erik Hagen, som hevder at det å være rik er et skjellsord. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

På kornet

Uten Rimi-Hagen stopper Norge

Noen ganger blir ord fattige.

Meninger

Alfabetet aner ikke hva det skal gjøre, men setter seg ned på fortauet med en kopp og venter på en slant av et adverb. Men, ord blir aldri så fattige at de tilhører Stein Erik Hagen, som til Dagens Næringsliv sier at staten har gått slipp av 2,2 milliarder skattekroner fordi hans datter flyttet med familieformuen til herlige Sveits. Fantastisk. Likes, hjerter, sol og tommelen opp for Hagenpus.

Han hevder også at det å være rik er et skjellsord. Hagen har helt rett. Skjellsord burde forbys. Kanskje pokerpartiet Frp kan fikse dette? NÅ!

Hagen er en mester på undertekst også, ettersom ingen i Norge, siden svartedauden, har maktet å bli rike her, langt mindre styrtrike. Dette landet liker best folk som går i samlet flokk med lua i hånda. Ingen skal skille seg ut, og hvis det gjøres ropes det om janteloven og kjøres vannscooter.

Nei, Norge er det landet i verden, som ved siden av Nord-Korea, stinker. Nei, det er svenske tilstander her. Vi er en nasjon av bønder, fiskere og dårlige journalister som stemmer rødt og svartmaler. Hagen er nemlig den rike mannen vi alle ønsker å være, en figur som i kraft av sin formue har opphøyet seg selv og sine til lavadel. Hagen er et forbilde, en person som skaper verdier, arbeidsplasser og som aldri stikker av fra regninga. Han er fellesskapets fyrste.

Hadde flere vært som HAM hadde ikke denne nasjonen stått på kanten av stupet, det hadde ikke vært nødvendig med Høyre i regjering for de få og vi kunne alle sammen handlet i Sverige med god samvittighet. Vi hadde også hatt råd til ferie i utlandet. Slik det er nå, må vi bo i telt og høre på regnet. Vi vil ikke ha det slik. Vi vil flytte til Sveits for å spare formuesskatt vi også. Det MÅ DA VÆRA LOV I DETTE LANDET! Jålebukk kan De selv være!

Nei, nå må de ansvarlige av oss slutte å mase om at de rike er et onde, uten rikhet for loven går det rett på ola dunken. Hagen er det nærmeste vi kommer en levende legende, en helhvit ridder, en nydelig nellik, og vi ønsker ham og hans nærmeste alt mulig godt. Det har de fortjent. Vi tenner et blått kubbelys.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.