Uten sprekker

Bygg og lek med Bob

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Siden tv-debuten i 1999 har Byggmester Bob, partneren Wenche og hele den svært snakkesalige maskinparken, fått mange venner. På 45 språk. Minst. Seriens figurer har også gjort suksess i leketøysbutikker over hele verden. Og nå kommer altså filmen. Ikke noen bombe akkurat, men den time lange filmen både føles og ser ut som en forlenget tv-episode. Og vær sikker: Den gode moralen er hundre prosent intakt.

Dramatikk

Det er fargesterk idyll i Solsikkedalen. Biene suser, fuglene synger, kaninene hopper ubekymret omkring, men så: Dunder og brak! Nå skjer det nye, store ting i dalen. Maskinparken til Bob utvides med to svært effektive fyrer, Gripern og Græbbern. De kommer godt med da det skal bygges et stadion på rekordtid. Solsikkedal-lekene skal arrangeres for første gang og det skaper dramatikk på flere måter. Men ikke mer enn at de aller, aller yngste kinogjengerne vil føle seg trygge og i kjent landskap.

Tålmodighetsprøve

Mange av dem som ikke hører hjemme i gruppen «aller, aller yngst» vil antakeligvis oppleve filmen som en tålmodighetsprøve. Men den er godt laget, teknisk er det ikke noe å sette fingeren på. Og som sagt: Moralen er god. Arbeid skal være moro og samarbeid gjør sterk. Kan det fikses? er spørsmålet som går igjen gjennom hele serien. Og svaret er det samme: Klart det kan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer