Uten sprekker

Bygg og lek med Bob

FILM: Siden tv-debuten i 1999 har Byggmester Bob, partneren Wenche og hele den svært snakkesalige maskinparken, fått mange venner. På 45 språk. Minst. Seriens figurer har også gjort suksess i leketøysbutikker over hele verden. Og nå kommer altså filmen. Ikke noen bombe akkurat, men den time lange filmen både føles og ser ut som en forlenget tv-episode. Og vær sikker: Den gode moralen er hundre prosent intakt.

Dramatikk


Det er fargesterk idyll i Solsikkedalen. Biene suser, fuglene synger, kaninene hopper ubekymret omkring, men så: Dunder og brak! Nå skjer det nye, store ting i dalen. Maskinparken til Bob utvides med to svært effektive fyrer, Gripern og Græbbern. De kommer godt med da det skal bygges et stadion på rekordtid. Solsikkedal-lekene skal arrangeres for første gang og det skaper dramatikk på flere måter. Men ikke mer enn at de aller, aller yngste kinogjengerne vil føle seg trygge og i kjent landskap.

Tålmodighetsprøve


Mange av dem som ikke hører hjemme i gruppen «aller, aller yngst» vil antakeligvis oppleve filmen som en tålmodighetsprøve. Men den er godt laget, teknisk er det ikke noe å sette fingeren på. Og som sagt: Moralen er god. Arbeid skal være moro og samarbeid gjør sterk. Kan det fikses? er spørsmålet som går igjen gjennom hele serien. Og svaret er det samme: Klart det kan.