Uten TV og radio på ubestemt tid

33 000 mennesker har mistet signalene på grunn av uvær.

(Dagbladet): På grunn av uvær har 33 000 mennesker i Bodø og Salten mistet sine TV- og radiosignaler, melder NRK. Grunnen er at sender-anlegget i Salten fremdeles er ute av drift etter det dårlige været.

- Kraftselskapet har tatt strømmen i området i forbindelse med et planlagt arbeid. Normalt skulle aggregatet startet, men det gjorde det ikke, opplyser driftssentralen ifølge NRK.

Det kraftige uværet gjør at arbeidet med å reparere feilen ikke er mulig, og det er foreløpig uklart når signalene, som forsvant klokka 09.30 i dag, vil komme tilbake.

Det skal være lite sannsynlig at feilen ordnes opp i før strømmen er tilbake rundt klokka 15:00.

Ifølge NRK er det disse kringkastingstjenestene som er borte fra Salten:

Digitalt bakkenett (NTV og Riks-TV) — (satellitt og kabel-TV er ikke påvirket, med unntak for antennelag og eventuelt kabel-TV som henter signaler fra bakkenettet) FM-radio, deriblant P1, P2, P3, kommersielle kanaler og lokalradio Digital radio (DAB) — NRK og kommersielle kanaler I tillegg kommer Telenor GSM (900 MHz), Netcom GSM (900 Mhz) og ICE.
Oppdatering: Informasjonssjef i Rikstv, Jens-Petter Gjelseth, forteller til Dagbladet at senderen nå er oppe igjen — og alle tjenester er OK. Alle abonnenter fikk sine TV-signaler tilbake fra kl 14.05.