Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Uten TV og radio på ubestemt tid

33 000 mennesker har mistet signalene på grunn av uvær.

(Dagbladet): På grunn av uvær har 33 000 mennesker i Bodø og Salten mistet sine TV- og radiosignaler, melder NRK. Grunnen er at sender-anlegget i Salten fremdeles er ute av drift etter det dårlige været.

- Kraftselskapet har tatt strømmen i området i forbindelse med et planlagt arbeid. Normalt skulle aggregatet startet, men det gjorde det ikke, opplyser driftssentralen ifølge NRK.

Det kraftige uværet gjør at arbeidet med å reparere feilen ikke er mulig, og det er foreløpig uklart når signalene, som forsvant klokka 09.30 i dag, vil komme tilbake.

Det skal være lite sannsynlig at feilen ordnes opp i før strømmen er tilbake rundt klokka 15:00.

Ifølge NRK er det disse kringkastingstjenestene som er borte fra Salten:

Digitalt bakkenett (NTV og Riks-TV) — (satellitt og kabel-TV er ikke påvirket, med unntak for antennelag og eventuelt kabel-TV som henter signaler fra bakkenettet) FM-radio, deriblant P1, P2, P3, kommersielle kanaler og lokalradio Digital radio (DAB) — NRK og kommersielle kanaler I tillegg kommer Telenor GSM (900 MHz), Netcom GSM (900 Mhz) og ICE.
Oppdatering: Informasjonssjef i Rikstv, Jens-Petter Gjelseth, forteller til Dagbladet at senderen nå er oppe igjen — og alle tjenester er OK. Alle abonnenter fikk sine TV-signaler tilbake fra kl 14.05.