DEBATT

«Ex on the Beach»:

Uten tydelig refleksjon ville dette vært vanskelig å vise på TV

Vi tar programmets målgruppe på alvor, og har tro på at seerne selv evner å problematisere det de ser på.

EX ON THE BEACH: Noen av deltakerne i det mye omtalte TV-programmet var samlet under høstlanseringen for fjernsynskanalene Discovery Networks, TVNorge og Dplay tidligere i år.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EX ON THE BEACH: Noen av deltakerne i det mye omtalte TV-programmet var samlet under høstlanseringen for fjernsynskanalene Discovery Networks, TVNorge og Dplay tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Ex on the Beach» Norge er et av landets for tiden mest populære underholdningsprogram. Særlig blant unge seere. Og det som skjer på skjermen er utvilsomt ikke hverdagskost, men det er ikke til å stikke under stol at programmet speiler en ungdomskultur som eksisterer.

At denne kulturen opprører, er tydelig – og forståelig. Camilla Fors-Falkeng er i sitt innlegg forbanna over at unge mennesker lar seg underholde av programmet, og hun beskylder oss som kanal for å oppfordre til overgrep. Den siste påstanden er drøy kost.

For ordens skyld: På skjermen kan man se at to kvinnelige deltakere går svært langt i sine seksuelle tilnærmelser mot en av de mannlige deltakerne. Mannen sier nei gjentatte ganger, men kysser og koser litt også. Hendelsen får en avslutning ved at den mannlige deltakeren forlater rommet etter en halvtimes tid, etter å ha akseptert en massasje fra kvinnene.

Produksjonen bryter ikke inn, og seansen blir vist på TV. Vurderingen som ble tatt underveis, var å avvente og se om situasjonen eventuelt eskalerte. Vurderingen om å sende hendelsen på TV, blir tatt etter å ha sett hvordan resten av kvelden og neste dag utspiller seg. Kvinnene beklager sin oppførsel neste morgen. Unnskyldningene blir akseptert, og de tre er fortsatt venner. Seansen problematiseres også av deltakerne i villaen – både samme kveld og også i intervjusituasjon neste dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer