Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utendørsscene til to millioner

Gave til operaen fra Oslo kommune.

(Dagbladet.no): Den Norske Opera & Ballett har fått en utendørsscene i gave fra Oslo kommune. Scenen er foreløpig ikke bygget, men det er satt av to millioner kroner til gaven, opplyser kommunen i en pressemelding.

- Betyr mye

- Dette betyr fantastisk mye. Vi ser nå etter bare tre dager hvor attraktive uteområdene våre er for publikum. Med denne scenen vil vi ha mulighet til å vise våre kunstneriske aktiviteter i friluft i sommerhalvåret, sier informasjonssjef for operaen, Sverre Gunnar Haga, til Dagbladet.no.

Han sier de foreløpig ikke har bestemt seg for hvilken type scene de ønsker, men at de nå holder på å spesifisere hvilke behov de har.

- Jeg vil tro at scenen er klar til neste sommer. Vi gleder oss veldig, men synes det er greit å få kjørt inn huset før vi får den, sier Haga.

Mobil scene

Den nye scenen vil være mobil, slik at den vil kunne settes opp ulike steder i Oslo.

- Bare fantasien setter grenser for hvor det nå kan bli fantastiske forestillinger av høy kvalitet, stor variasjon og med internasjonalt mangfold, til glede for byens innbyggere, sier byrådsleder Erling Lae i pressemeldingen fra Oslo kommune.

MANGE GJESTER: Flere tusen mennesker besøkte operaen på søndag, dagen etter åpningen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MANGE GJESTER: Flere tusen mennesker besøkte operaen på søndag, dagen etter åpningen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Han ønsker seg flere oppsetninger som Carmina Burana på Rådhusplassen i anledning Oslos 1000 års jubileum.

- Sammen med Operaen i Bjørvika vil denne scenen bidra til å styrke Oslo som en attraktiv, mangfoldig og unik kulturhovedstad, sier Lae.

FORNØYD: Byrådsleder Erling Lae (H) håper på flere oppsetninger utendørs når den nye scenen er klar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media