Utenfor Ullevaal

Arne Scheie har sagt at det er for lite fotball på norsk tv. Og han har sikkert rett. I alle fall hvis han snakker for de virkelig fotballfrelste her i landet.

Problemet er at de frelste aldri vil få nok, og at de som har lærkula langt oppi halsen sjelden har noe alternativ de 100 minuttene det egentlig tar å avvikle en landskamp. Det tok to og en halv time i går, og de som ikke var interessert hadde valget mellom Valgerd Svarstad Haugland i NRK 2 og gravide Ninni i «Hotel Cæsar». Ikke akkurat fritt valg på øverste hylle. Selv om det altså var det Valgerd diskuterte med Terje Svabø.

Polpils

For KrF-lederen vil redusere både polprisene og alkoholforbruket. Hun har en budsjettavtale med Arbeiderpartiet på baklomma, og tida vil vise om den er like mye verdt som det vi andre av og til har der. Nå forklarte hun ikke helt hvordan hun samtidig skulle senke både prisene og forbruket, men ymtet kanskje litt om en svensk løsning. Uten å si at partiet vil gå inn for pils på Polet. Svabø var i det vennlige hjørnet, og norsk politikk har ennå ikke kommet seg etter regjeringsskiftet, så vi fikk et relativt kjedelig innslag om norsk alkoholpolitikk. For det er ikke lenger oppsiktsvekkende at en KrF-leder vil redusere polprisene. Det oppsiktsvekkende var fraværet av debatt i programmet «Politikk i kveld». For det er ikke lenger Valgerd & co. som bestemmer polprisene her i landet, og det ble en politisk meningsytring i et politisk vakuum. For det var jo Arbeiderpartiet som gikk til valg med løfter om å redusere avgiftene og som nå har muligheten til å gjøre det.

Var det ikke mulig å spørre noen i regjeringen hva de har tenkt å gjøre?

Fugler på taket

Det er som kjent bedre med ei lerke på lomma enn ti fugler på taket, og Svabø forsøkte å fange for mange. I tillegg til polprisene hadde han invitert lederne i de ikke-sosialistiske ungdomspartiene til debatt om borgerlig samarbeid, og da Unge Høyre kom med enkeltindividets ukrenkelighet, zappet jeg bort Jan Petersen og så dokumentaren «Ti fugler på taket» i TV 2. Om kvinnene som kjemper for Oslos duer. Mater dem, vasker dem og tar dem med til dyrlegen. Mens mannfolk i kjeledress kaller duene skadedyr og skyter dem ned. Et godt program om ildsjeler for forsvarsløse dyr, men bare reprise.

Man kaster ikke bort dyre produksjoner den kvelden konkurrenten har lærkula.