Utenlandske band kupper Bylarm

Flere utenlandske enn norske artister vil spille.

(Dagbladet.no): Bylarm arrangeres i Trondheim i februar neste år, og fristen for å melde seg på er i ferd med å gå ut for håpefulle norske band.

Men til nå har interessen fra utlandet vært større enn interessen fra norske artister.

- Det har kommet inn over 500 demoer så langt. Cirka halvparten av disse kommer fra band utenfor Norge, forteller Behnam Farazollahi, PR-ansvarlig for Bylarm, til Dagbladet.no.

Skandinavias viktigste

I tidligere år har søknadene vært totalt dominert av norske band. Farazollahi håper imidlertid at dette ikke betyr at musikere fra Norge bryr seg mindre om Bylarm enn tidligere.

- En rekke band som nå har platekontrakt og spilte på festivaler i sommer fikk et viktig push av spillejobbene på Bylarm i fjor. Vi lover ikke gull og grønne skoger, men om man lykkes på Bylarm kan det skape den hypen som trengs, sier han.

Samtidig har Bylarm de siste årene satset mer og mer på å få med seg internasjonale bransjeaktører. Farazollahi tror dette kan være årsaken til at det er kommet flere søknader fra utenlandske band.

- Vi vil være Skandinavias største utstillingsvindu for lovende band, og har delegater fra hele verden. Da er det også attraktivt å komme hit for andre, sier han.

FORTSATT VIKTIG?: Elvira Nikolaisen var en av artistene som viste seg fram på Bylarm i fjor. Bransjetreffet opplever nå en eksplosiv interesse fra utlandet. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
FORTSATT VIKTIG?: Elvira Nikolaisen var en av artistene som viste seg fram på Bylarm i fjor. Bransjetreffet opplever nå en eksplosiv interesse fra utlandet. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

De fleste av påmeldingene kommer fra våre naboland, men også fra andre strøk av verden - blant annet Hellas og Etiopia.

Jubileum i år

Bylarm har ikke bestemt seg for om de vil øke kvoten for hvor mange utenlandske band de inviterer.

- Men det er klart utlandet fortsatt er et viktig satsingsområde for oss. Om Bylarm skal bli viktigere og bedre, skal vi jobbe tettere mot utlandet og internasjonale delegater. Vi tror også dette er viktig for norsk musikk - for de fleste mindre norske band er potensialet mye større i det utenlandske platemarkedet enn i det norske, sier Farazollahi.

Bylarm fyller ti år i år, og Farazollahi lover at det kommer til å merkes.

- Vi kommer til å gjennomføre det vi tror blir ett av de største norske kulturprosjektene noensinne. Det blir markant annerledes enn tidligere, sier han.

• Søknadsfristen for påmeldingen til årets Bylarm i Trondheim 8.-10. februar neste år går ut 20. september. Påmelding skjer via Bylarms hjemmesider.

FYLLER TI ÅR: Bylarm jubilerer i år, og PR-ansvarlig Behnam Farazollahi lover et arrangement som er markant annerledes enn tidligere.