Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Utenlandske menn topper igjen statistikken!

Kjære norske menn - når du ser en person på T-banen som trenger å sitte, lær av dine utenlandske brødre.

Foto: Kerstin Mertens / Samfoto / NTB Scanpix
Foto: Kerstin Mertens / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Hvor ofte og hvem reiser seg for gravide på T-banen? Da jeg var gravid med tvillinger for seks år siden var det få som reiste seg for meg på T-banen til tross for en veldig stor mage. I høst, da jeg igjen var gravid, bestemte jeg meg for å skrive opp hvor ofte og hvem som ga bort sitteplassen sin på T-banen. Og det er utenlandske menn som topper statistikken.

I 14 uker, fra 14. september til 18. desember, tok jeg T-banen i rushtida tur/retur fra Ensjø til Stortinget over 100 ganger. På begynnelsen var det ok å stå, selv om jeg foretrakk å sitte. Men mot slutten av svangerskapet, da bekkenet verket, ble nødvendigheten av sitteplass mer prekær.

Hovedbildet er dessverre at de aller færreste reiser seg og tilbyr plassen sin. Og det var ikke flere som reiste seg i takt med at magen vokste og mine signaler om behovet for å sitte økte. Totalt 17 ganger var det noen som ga bort plassen sin.

Det er to grupper som skiller seg ut: menn med en annen etnisk opprinnelse enn norsk og eldre norske damer. Totalt sju ganger reiste yngre menn av utenlandsk opprinnelse seg for meg - alt fra arbeidere fra Polen til skolegutter med pakistansk bakgrunn. Og hvor mange menn med etnisk norsk opprinnelse gjorde det samme? INGEN.

Jeg er klar over at dette «eksperimentet» ikke er en statistisk representativ undersøkelse. Men tilbakemeldinger fra andre gravide medsøstre tilsier at de har den samme erfaringen. Så kjære norske menn - når du ser en person på T-banen som trenger å sitte, lær av dine utenlandske brødre. Tilby plassen din, du klarer helt sikkert å stå noen stasjoner. Her er hele oversikten:

• Sju yngre menn av utenlandsk opprinnelse.

• Fem norske eldre damer.

• Tre norske yngre damer.

• To yngre damer av utenlandsk opprinnelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media