LUKTET VONDT: Det kan gå hardt for seg på black metal-konsert - her fra Satyricons konsert på Hovefestivalen i sommer. 
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
LUKTET VONDT: Det kan gå hardt for seg på black metal-konsert - her fra Satyricons konsert på Hovefestivalen i sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

Utested stengt på grunn av likstank

Illeluktende black metal i Trondheim.

(Dagbladet.no): Når det er black metal-konsert kan man kanskje vente seg naboklager på støy, men denne gangen var det en litt uortodoks lukt som bidro til at gode naboer grein på nesa.

Det var under black metal-festivalen «Nidrosian Black Mass» på Kafé Larssen i Trondheim at nabokafeen Vivaldi måtte stenge tidlig fredag kveld. Kraftig likstank gjorde at gjestene på utestedet måtte rømme.

Fire måneder gammel død hjort

Bandet Celestial Bloodshed som opptrådte denne fredagskvelden bruker nemlig litt uvanlige rekvisitter under sine konserter. Sceneklærne til bandet var lagt i en forseglet boks sammen med et hjortekadaver, da spesifikt hodet til en hjort.

Dette hadde godgjort seg i fire måneder før lokket ble tatt av og de illeluktende klærne påført.

Kadaveret ble brukt som utsmykning på scenen sammen med okseblod. Det falt ikke i god jord hos arrangøren og hjortehodet ble fjernet ti minutter inn i konserten.

Bandet ble også bedt om å avlyse konserten, noe de ikke gjorde sier arrangør O. A. Aune til Adresseavisen.

Liklukta fra bandets klær derimot, var ikke like lett å få bort, og sev gjennom ventilasjonsanlegget inn til nabokafeen. Daglig leder på Café Vivaldi bekrefter ovenfor Adresseavisa at utestedet måtte stenge en time tidligere grunnet likstanken.

Bare utstoppet villsvin dagen etter
Kafé Larssen, der konserten ble avholdt, var på forhånd ikke klar over Celestial Bloodsheds planlagte utsmykning, men arrangementansvarlig O.A. Aune visste om bandets sceneshow.

- Vi visste jo at det kom til å lukte. Men det var ikke meninga at det skulle lukte så forbanna jævlig, sier han til Adresseavisa.

Konsertene som ble avholdt dagen etter hadde ingen illeluktende dyr, bare utstoppede villsvin.