Youtube:

Utestengt etter corona-brudd

Youtube har slettet alt innholdet til russisk TV-gigant etter spredning av falske COVID-nyheter.

UTESTENGT: Youtube har utestengt den russiske mediegiganten etter feilinformasjon om corona. Foto: AFP/NTB.
UTESTENGT: Youtube har utestengt den russiske mediegiganten etter feilinformasjon om corona. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Youtube har slettet den russisk-støttede kringkasteren RTs tyskspråklige kanaler. Årsaken er at RT skal ha brutt retningslinjene til Youtube om feilinformasjon om coronapandemien.

- Youtube har alltid hatt klare retningslinjer for samfunnet som beskriver hva som er tillatt på plattformen, sa en talsperson ifølge The Guardian.

RTs tyske kanal ble opprinnelig suspendert og kunne derfor ikke å laste opp innhold. Under suspensjonen prøvde den russiske kringkasteren å bruke en annen kanal for å omgå forbudet mot opplasting.

- Derfor er nå begge kontoene stengt av, sier talspersonen videre.

- Propagandaverktøy

RT ble lansert i 2005 som Russia Today. RT Deutsch er den tyskspråklige nettbaserte kanalen fra RT. De ønsker kringkastingslisens i Tyskland, noe de foreløpig ikke har fått. Den tyske journalistforeningen (DJV) oppfordrer medietilsynene i Tysklands 16 delstater til ikke å innvilge lisens til RT Deutsch.

RT har gjentatte ganger blitt kritisert av vesten for å være et propagandaverktøy for Kreml. De blir blant annet anklaget for å spre konspirasjonsteorier og feilinformasjon på vegne av russiske myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer