Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utfordrer hip hop-en

Debutantene i duoen Paperboys synes det er alt for lett å få gitt ut musikk i Norge, og de mener også at det er flere platekontrakter enn gode rappere på markedet.

- Mange i hip hop-miljøet blir nok skikkelig skuffa når vi har med en som kan synge. Miljøet er snevert og her er mange «regler» for hvordan musikken skal være, sier Øyvind Sauvik, aka «Vinni».

- De mest hardbarka hip hop-erne liker ikke at musikken er blitt så populær. De vil være en eksklusiv klubb, som fnyser av «pop med rapelementer», fortsetter Jarle Hollerud, aka «JJ».

- Men vi lager jo musikk for å nå ut til flest mulig, forklarer de to som sammen utgjør Paperboys.

- Hvis det ikke hadde vært for grupper som oss, som utfordrer hip hop-en ville det ikke vært noe igjen for den harde kjernen å redde, sier Øyvind.

Møttes i Afrika

Paperboys møttes for første gang for 12 år siden på den internasjonale skolen i Tanzania. Med foreldre som jobbet med bistand fikk de en oppvekst med «mangfold, u-hjelp og sosialisme».

- Jeg har bodd rundt i hele verden og snakka engelsk siden jeg var en drittunge. Derfor kan jeg rappe på engelsk uten at det høres halvvegs ut, og tekstene er bra. Det er en jævlig sunn greie å bo i utlandet, å finne ut at det finnes mer enn Oslo, forteller Øyvind. Han er inspirert av amerikansk rapp.

- Hip hop for meg er en mentalitet, en komme-seg-opp-og-fram-holdning. Hip hop-en er utrolig konkurransebasert. Vi skryter av oss selv og konkurrerer om å være flinkest til å danse, rappe eller male, fortsetter han.

For lett

Paperboys har spilt i snart ti år og har vært i kontakt med flere plateselskaper tidligere, men det har ikke klaffet før nå.

- For oss er det uaktuelt med kompromiss, og det er kanskje bra at vi har fått tid til å finpusse på albumet. Alt for mange gir ut halvferdige innspillinger fra gutterommet. Etter at hip hop er blitt så populært er det flere platekontrakter enn gode hip hop-ere i Norge, påstår Øyvind.

- Mange av de norske rapperne selger ikke mer enn 2000 - 3000 eksemplarer, men de blir likevel gjenkjent på gata. De er kjendiser uten å få annet igjen for det enn pes, fortsetter han.

<B>TØFFE TRYNER: - Forbildene våre er Tupac, Mike Tyson og Larry Flynt. Det er sant, vi mener det, påstår låtskriver og rapper Øyvind «Vinni» Sauvik (foran) og Jarle «JJ» Hollerud i Paperboys.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media