Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utfordrer Netflix med tv-serie om sexbomben Barbarella

Dansk superregissør samarbeider med Amazon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): Danske Nicolas Winding Refn har fått et stort internasjonalt navn etter suksessen med filmer som «Drive», «Bronson», «Pusher»-trilogien og i noen mindre grad fjorårets «Only God Forgives».

Men som mange andre flinke filmfolk er dansken også interessert i tv-serie-formatet, og for et par år siden annonserte han planer om å lage serie av den klassiske Jane Fonda-filmen «Barbarella» (1968).

Nå er serien langt nærmere å bli en realitet. Amazon Studios har nemlig bestilt en pilotepisode, og hvis alt går som smurt vil serien dukke opp via Amazons streamingtjenester, melder Deadline.

Sunn avstikker «Barbarella», der Jane Fonda spilte den ikoniske sexbomben som i fremtidens verdensrom frister menn og bekjemper den onde Dr. Durand-Durand, er en av filmhistoriens store kultfilmer.

Karakteren var opprinnelig basert på en tegneserie av franske Jean-Claude Forest, og ifølge Winding Refn er Barbarella «en av de ultimate motkulturelle figurene» i filmhistorien.

- Prosjektet er en sunn avstikker for meg. Noen ganger må man gå i nye retninger slik at man ikke føler seg for sikker, sa Winding Refn i et intervju med Slant i fjor.

Winding Refn vil være en av seriens utøvende produsenter, men kommer ikke til å innta showrunner-rollen. Det er imidlertid trolig at han vil regissere én eller flere episoder.

I strupen på Netflix At det skal produseres en pilotepisode er imidlertid ikke det samme som at serien har fått grønt lys - før de bestiller en hel sesong skal sjefene i Amazon Studios like piloten, og ha tro på at den kan lages innenfor et gitt budsjett.

At Amazon går inn i prosjektet er imidlertid et ytterligere signal om at de mener alvor om å gå i strupen på Netflix' eneveldige posisjon som streamingkonge. Fra før av har Amazon produsert komiseriene «Alpha House» og «Betas», som kan ses via Amazon Instant Video i USA og Lovefilm i England.

Amazon har imidlertid ingen streamingtjeneste i Norge per dags dato, etter å ha lagt ned Lovefilm i fjor.

«Barbarella» skal lages sammen med produksjonsselskapet Gaumont («Hannibal», «Hemlock Grove»). Neal Purvis og Robert Wade («Skyfall») har skrevet et manus til pilotepisoden.

PS: «Barbarella» blir ikke første prosjekt danske Nicolas Winding-Refn gjør for tv. I 2006, da dansken var på konkursens rad etter økonomisk rot i Danmark, flyttet han nemlig til England og lagde tv-filmen «Nemesis» om Miss Marple for BBC.

Denne saken er tidligere publisert hos film- og tv-bloggen Filter.

Hele Norges coronakart