- Utfordrer vårt syn på sex

Tuva Ørbeck Sørheim, redaktør for Bokklubben Nye Bøker, mener Ari Behns nye bok «Bakgård» kan komme til å utfordre leserens syns på seksualitet.

«Bakgård har et innhold som vil blåse deg av banen. Den befinner seg så langt bortenfor slottsbalkongen som det er mulig å komme. Bakgård viser en fri og modig forfatter som tør å utfordre oss - og vårt syn på seksualitet,» skriver Ørbeck Sørheim i sin presentasjon av boka i medlemsbladet Bokspeilet.

Her presenteres boka og forfatteren over sju sider. Bladet sendes ut til 270000 medlemmer i neste uke.

Flanør

Bokspeilet har også et utdrag fra boka.

Det starter slik:

«Jeg er ikke sånn!» sier jeg, og tar sats. «Jeg er absolutt ikke homofil.»

Til min egen overraskelse begynner jeg å fekte med armene. «Jeg forstår ikke hvorfor alle i denne byen tror det,» roper jeg, og høyt nok til at de hører meg inne i leiligheten.

Jeg-stemmen tilhører romanens hovedperson Andreas, som reiser via Madrid til Afrika. Han skal møte kjæresten Selma i Burkino Faso.

Men Andreas har ikke hastverk, reisen er et mål i seg selv. Han nøler etter hvert med å reise videre, og lar seg i stedet rive med av forføreriske kvinner og menn som han både tiltrekkes av.

Veiviser

I boka får Andreas etter hvert en veiviser:

Valderon er en flanør med vannkjemmet hår, hvit dress og spisse hvite sko. Han har en forkjærlighet for hvite unge menn, og følger etter Andreas til Tanger. Gjennom Valderon kommer Andreas inn i et fallert jetsettmiljø av kunstnere og eksentrikere som har stagnert i en destruktiv livsstil. «De gamle sleske mennene blir yre ved synet av den vakre Andreas; de flørter med ham, klyper ham bak, skjenker ham full og kommer med uanstendige forslag,» skriver Ørbeck Sørheim.

IKKE RASTLØS: Ari Behn mener han har fått en ro som han aldri før har hatt etter at han gitet seg med prinsesse Märtha Louise. - Jeg er ikke rastløs lenger, jeg har fått meg en livspartner og et stabilt liv.