- Utfordringen blir å hamre inn at dette ikke er «Erobreren»

Slik blir NRKs storsatsing «Halvbroren».

PORTRETTERER KJÆRESTER: Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen har begge bærende roller i NRKs kommende storsatsing,«Halvbroren». De spiller kjærestene Barnum og Vivian. Foto: Monster TV / NRK
PORTRETTERER KJÆRESTER: Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen har begge bærende roller i NRKs kommende storsatsing,«Halvbroren». De spiller kjærestene Barnum og Vivian. Foto: Monster TV / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To år og fem måneder er gått siden det ble kjent at Lars Saabye Christensens prisbelønnede roman «Halvbroren» blir tv-serie på NRK.

De ferske bildene Dagbladet viser eksklusivt i dag, er de første fra serien, og er ment som en introduksjon av skuespillerne og deres roller.

- «Halvbroren» blir bare bedre og bedre, og det blir morsomt å få vise den fram, sier seriens produsent og Monster-sjef Olav Øen, som håper på premiere på nyåret.

Stor, dyr satsing Seriens totalbudsjett er på 67 millioner kroner, og er én av både NRK og produksjonsselskapet Monsters største dramasatsinger noensinne.

Til sammenlikning hadde dramaserien «Koselig med peis» et budsjett på 30 millioner kroner, og «Erobreren» kostet ifølge NRK 52,3 millioner.

«Halvbroren» skal bestå av åtte episoder på 45 minutter hver, noe som gir en minuttpris på over 186 000 kroner.

- Å holde seg til budsjettet er alltid en utfordring, samtidig som det er viktig, særlig når det er så stort. Drama er dyrt, og særlig historisk, episk drama som dette, sier Øen, og legger til at produksjonsselskapet har holdt seg innenfor de gitte økonomiske rammene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer