Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Utfordringen ligger i å gjøre det tilgjengelig for alle

Kongen har herved erklært operaen for åpnet.

(Dagbladet.no) Klokka 20.00 i går kveld erklærte Kong Harald det nye norske operahuset I Bjørvika for åpnet.

15. juni 1999 vedtok Stotringet å bygge et nytt operahus i Oslo. Grunnarbeidene startet i 2003, og de første arbeidverkstedene flyttet inn 1.september 2007.

Lørdag opplevede 1364 publikummere som skal oppleve åpningsgallaen fra hovedsalen.

Blant dem Kong Harald, Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit, Statsminister Jens Stoltenberg og den tyske forbundskansleren Angela Merkel.

- Har fulgt prosjektet

Da kongen ankom salen i kveld sang deler av det faste operaensemblet og Den Norske Operas barnekor Kongesangen.

I åpningstalen trakk Kongen fram at han hadde fulgt prosjektet med stor interesse fra begynnelsen. Han var spesielt opptatt av husets arkitektoniske kvaliteter.

- Innerst i Oslofjorden reiser operahuset seg som et nytt landemerke. Det er arkitektonisk vakkert både innvendig og utvendig, sa Kongen og fortsatte:

MED DANMARKS DRONNING: Kong Harald erklærte i går kveld operaen for åpnet. Her ankommer han Bjørvika i limousin sammen med dronning Sonja og dronning Margrethe av Danmark. Dagbladet.no følger Opera-festen utover kvelden. Foto: Kyrre Lien/ SCANPIX
MED DANMARKS DRONNING: Kong Harald erklærte i går kveld operaen for åpnet. Her ankommer han Bjørvika i limousin sammen med dronning Sonja og dronning Margrethe av Danmark. Dagbladet.no følger Opera-festen utover kvelden. Foto: Kyrre Lien/ SCANPIX Vis mer

- Åpningsfesten i kveld er en stor og viktig markering, både internasjonalt og for oss. Utfordringen ligger i å gjøre det tilgjengelig for alle

Kong Harald og Dronning Sonja ankom operahuset i samme bil som Dronning Margrethe av Danmark. På spørsmål fra pressen om det var en stor dag, erklærte dronningen:

- Ja, det er det!

image: - Utfordringen ligger i å gjøre det tilgjengelig for alle
PÅ PLASS: Kronprinsessen og kronprinsen hadde selskap av Sveriges kronprinsesse Victoria på løperen i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media