- Utfordringen ligger i å gjøre det tilgjengelig for alle

Kongen har herved erklært operaen for åpnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Klokka 20.00 i går kveld erklærte Kong Harald det nye norske operahuset I Bjørvika for åpnet.

15. juni 1999 vedtok Stotringet å bygge et nytt operahus i Oslo. Grunnarbeidene startet i 2003, og de første arbeidverkstedene flyttet inn 1.september 2007.

Lørdag opplevede 1364 publikummere som skal oppleve åpningsgallaen fra hovedsalen.

Blant dem Kong Harald, Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit, Statsminister Jens Stoltenberg og den tyske forbundskansleren Angela Merkel.

- Har fulgt prosjektet

Da kongen ankom salen i kveld sang deler av det faste operaensemblet og Den Norske Operas barnekor Kongesangen.

I åpningstalen trakk Kongen fram at han hadde fulgt prosjektet med stor interesse fra begynnelsen. Han var spesielt opptatt av husets arkitektoniske kvaliteter.

- Innerst i Oslofjorden reiser operahuset seg som et nytt landemerke. Det er arkitektonisk vakkert både innvendig og utvendig, sa Kongen og fortsatte:

MED DANMARKS DRONNING: Kong Harald erklærte i går kveld operaen for åpnet. Her ankommer han Bjørvika i limousin sammen med dronning Sonja og dronning Margrethe av Danmark. Dagbladet.no følger Opera-festen utover kvelden. Foto: Kyrre Lien/ SCANPIX
MED DANMARKS DRONNING: Kong Harald erklærte i går kveld operaen for åpnet. Her ankommer han Bjørvika i limousin sammen med dronning Sonja og dronning Margrethe av Danmark. Dagbladet.no følger Opera-festen utover kvelden. Foto: Kyrre Lien/ SCANPIX Vis mer

- Åpningsfesten i kveld er en stor og viktig markering, både internasjonalt og for oss. Utfordringen ligger i å gjøre det tilgjengelig for alle

Kong Harald og Dronning Sonja ankom operahuset i samme bil som Dronning Margrethe av Danmark. På spørsmål fra pressen om det var en stor dag, erklærte dronningen:

- Ja, det er det!

- Utfordringen ligger i å gjøre det tilgjengelig for alle
PÅ PLASS: Kronprinsessen og kronprinsen hadde selskap av Sveriges kronprinsesse Victoria på løperen i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer