Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Utfordringen var ikke å finne fryktelige scener

De er det nok av i boka. Se video fra innspillingen av «Hypnotisøren».

Det er den svenske hollywoodregissøren Lasse Hallströms første film på svensk jord på 25 år, og har hans kone Lena Olin i en sentral rolle mot Mikael Persbrandt.

Ikke rart svenskene håper på en ny suksess i «Menn som hater kvinner»-klassen når den kontroversielle bestselgerromanen «Hypnotisøren» kommer på det brede lerret.

I videoen over får du bli med bak kameraet på filminnspillingen. Og en forsmak på blodbadet som venter.

Drømte om å lage thriller - Utfordringen var ikke å finne fryktelige scener. De er det mange av i boka. Utfordringen var å kople sammen bokas to historier på en smidig måte, sier manusforfatter Paulo Vacirca.

For Hallström, som er kjent for dramaer som «Hva er det med Gilbert Grape» og «Siderhusreglene», var det muligheten til å lage en vaskeekte spenningsfilm som lokket ham tilbake til hjemlandet.

- Vi prøvde å tenke utenfor boksen da vi skulle finne regissør. Men det var liksom ingenting som koplet Hallström til thrillere. Da vi ringte ham svarte han at han hadde ventet hele livet på å lage en thriller, avslører produsent Börje Hansson.

Hitchcock Hallström selv sier han er inspirert av en av de store thrillermesterne i arbeidet med filmen.

- Man tenker naturligvis på Alfred Hitchcock, og hva han gjorde for å skremme, sier regissøren.

«Hypnotisøren» er solgt til en rekke kinoterritorier internasjonalt, og deltar i hovedkonkurransen under filmfestivalen i San Sebastian i september. Norsk premiere får den 5. oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media