Utfordringer for Norge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR HØYRES DEL

er det svært viktig å gripe fatt i de langsiktige utfordringene. Tre forskere fra Sosialliberalt forum utfordrer partiene i en artikkel her i Dagbladet (27.7.): «Hva er galt i norsk politikk?» - og da med særlig fokus på de langsiktige perspektivene.

De langsiktige utfordringene Norge står overfor har vært et av hovedpunktene for meg både før og etter at jeg overtok som leder for Høyre. De langsiktige utfordringene er både knyttet til hvordan Norge skal klare seg i en stadig mer globalisert verden samt hvordan vårt velferdssystem skal kunne hjelpe dem som har mest behov for bistand og gi folk et best mulig utgangspunkt til å klare seg selv. Men en slik debatt bør dreie seg om mer enn bare slagordene, slik jeg føler at de tre representantene fra Sosialliberalt forum legger seg på.

GLOBALISERINGEN GIR OSS

nye utfordringer. Norge er et land som i stor grad har bygget vår velferd på handel med andre land. I dag ser vi at vi ikke kan konkurrere på pris med land som for eksempel Kina. Da må vi sørge for at vi er konkurransedyktige på andre måter, først og fremst gjennom teknologi og kompetanse - nettopp for å sikre arbeidsplasser og vår fremtidige velferd. Da må vi ha en utdannings- og forskningssektor som bidrar til at vi har den kompetansen som etterspørres - derfor har Høyre lagt vekt på både forskning og forbedringer i utdanningssystemet. I tillegg må vi ha et skattenivå som ikke gir oss en ekstra konkurranseulempe og vi må ha en moderne og ubyråkratisk offentlig sektor - noe som også Høyre har et særskilt fokus på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer