Utgått på dato

FEMINISME: Det kvinnesynet som enkelte muslimske samfunn bygger på, har ikke noe i Norge å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAN KAN SI mye om kvinneaktivistene på 70-tallet. De som kjempet for likestilling og kvinner inn i arbeidslivet. Takket være blant annet dem er vi kommet milevis lenger i utviklingen enn den tid. Problemet er at 70-tallets kvinneaktivister ikke har klart å komme seg videre. De står på stedet hvil. Dagens virkelige kvinnesaker frontes ikke av feministene som siden 70-tallet har demonstrert for kvinnesaker. I dag står kvinnekampen overfor andre utfordringer enn de som var i fokus for 30 år siden.

Kvinneaksjonene i Norge har i stor grad vært preget av venstreradikale feminister, som enten har fokusert sitt budskap på sex eller sosialisme. Det må finnes mer prekære saker for kvinnebevegelsen enn å varme seg ved pornobålene. Feminister av alle politiske avskygninger bør nå sammen løfte blikket og strekke ut en hjelpende kvinnehånd til de kvinner som i dag virkelig sliter daglig i kampen mot middelalderske patriarkalske og kvinneundertrykkende religiøskulturelle tvangstrøyer. Vi må ikke bli så politisk korrekte at vi ikke tør å stå side om side med de kvinner som kjemper en mange ganger livsfarlig kamp mot tradisjoner og ritualer som ikke er verdig en plass i et samfunn som hører under betegnelsen sivilisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer