Hillary Clinton:

Utgir thriller om sitt «verste mareritt»

Hillary Clinton skal i samarbeid med krimforfatter Louise Penny gi ut en politisk thriller, hvor hovedpersonen speiler hennes egen karriere.

SNAKKET UT: Hillary Clinton talte på en galla for Children's Defense Fund i Washington. Der snakket hun ut om følelsen av å tape presidentvalget mot Donald Trump i 2016. Video: CNN Vis mer
Publisert

Etter at hun gikk på det som ble ansett som et sjokkerende tap mot Donald Trump i presidentvalget i 2016, har Hillary Clinton funnet andre ting enn politikk å bruke tida si på.

Nå skal den tidligere presidentkandidaten og utenriksministeren debutere som skjønnlitterær forfatter i samarbeid med den prisbelønnede, kanadiske forfatteren Louise Penny. Sammen skal de skrive en «internasjonal politisk thriller» som tilsynelatende har flere paralleller til virkeligheten, og hennes eget liv.

Boka har fått tittelen «State of Terror», og er planlagt utgitt i oktober.

Det var nettstedet Axios som først meldte om samarbeidet mellom venninnene, som seinere har blitt omtalt av The Guardian og New York Times.

Må avdekke konspirasjon

Romanen skal handle om en kvinnelig utenriksminister som tiltrer stillingen under en ny president, som også er en tidligere politisk rival.

Plottet i boka skal ta utgangspunkt i en rekke terrorangrep som snur verden på hodet. Den ferske utenriksministeren må jobbe iherdig for å avdekke en konspirasjon og få sannheten ut i lyset, og onde makter utnytter en amerikansk regjering som er ute av kontakt med omverdenen, og hvis makt ikke gjelder der det teller mest etter fire år med vanstyre.

Clinton hadde selv posten som utenriksminister under Barack Obamas første presidentperiode fra 2009 til 2013, etter å ha tapt mot ham i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat året før.

STIKK TIL TRUMP?: Hillary Clintons krimroman skal handle om en kvinnelig utenriksminister som begynner i jobben etter en presidentperiode som har «svekket USAs posisjon i verdenssamfunnet». Foto: AP / NTB.
STIKK TIL TRUMP?: Hillary Clintons krimroman skal handle om en kvinnelig utenriksminister som begynner i jobben etter en presidentperiode som har «svekket USAs posisjon i verdenssamfunnet». Foto: AP / NTB. Vis mer

Hennes ektemann, tidligere president Bill Clinton, har også blitt krimforfatter i sine seinere dager. I 2018 skrev han boka «The president is Missing» med James Patterson. Den ble den mest solgte skjønnlitterære boka for voksne i USA det året.

- Før vi begynte arbeidet, snakket vi om tiden hennes som utenriksminister. Hva var hennes verste mareritt? «State of Terror» er svaret, sier Penny i en uttalelse, og legger til at hun «ikke kunne si ja raskt nok» da hun fikk forespørselen.

Knallsalg

De ferske samarbeidspartnerne, som også er venner på privaten, er fulle av lovord om hverandre. Clinton omtaler samarbeidet som «en drøm som går i oppfyllelse».

HJEMSØKT: Da Donald Trump skulle overraske de besøkende til Det hvite hus fikk han seg selv en overraskelse. På alle bildene henger det en smilende Hillary Clinton på veggen i form av et maleri. Video: CNN. Vis mer

- Jeg har elsket hver eneste av bøkene og karakterene hennes, i tillegg til hennes vennskap. Nå skal vi forene kreftene våre for å utforske diplomatiets sammensatte verden av høye satser og forræderi. Alt er ikke slik det virker, sier hun i en pressemelding.

Forfatter Louise Penny forteller på sin side at hun «aldri vil glemme» den gangen Clinton sendte henne et kondolansebrev, etter at førstnevntes mann gikk bort i 2016, samtidig som hun sto midt i «århundrets politiske kamp» (presidentvalget mot Donald Trump, journ.anm.).

Clinton har tidligere gitt ut flere bøker fra sitt eget liv, til saftige honorarer fra forleggere. Forlaget Simon & Schuster, som også skal utgi den kommende krimromanen i USA, skal ha betalt over hundre millioner kroner for boka «Hard Choices» fra 2014.

I 2017 ga hun ut «What Happened», hvor hun fortalte sin historie om nederlaget i presidentvalget året før. Boka solgte mer enn 300 000 eksemplarer i sin første uke bare i USA.

Hvor mye den nye bokavtalen er verdt er foreløpig ukjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer