- Utgivelse er ikke målet

Margrethe Gundersen (24) er en ung og fremadstormende lyriker. Hun drømmer ikke om en telefon fra forlagene. - Jeg foretrekker å publisere på nett.

Margrethe er en av de hundrevis av dikterne som den siste måneden har fylt opp Dagbladets nettsider med dikt. «Diktkammeret», en videreføring av Poetikon, er blitt et møtested for norske nettpoeter. Og dette nettstedet er ikke nødvendigvis et sted der de publiserer i håp om å få komme ut på papir.

- Jeg er mer fornøyd med nettet. Der kan jeg dele det jeg er opptatt med andre som er opptatt av det samme. Jeg er ikke så opptatt av å bli utgitt på papir, sier Margrethe til Dagbladet.no.

Selv debuterte hun som dikter på Poetikon i mai fjor, og har publisert rundt 30 dikt. Hun frykter ikke at stor kunst vil drukne i all støyen å nettet.

- Det som skiller seg ut, skiller seg ut uansett.

Noveller på mobil

I kveld var hun en av seks diktere som kunne presentere sine dikt IRL - In Real Life som det heter på nettet - på Dagbladets Demo Con Bar på Oslos beste østkant. Blant tilskuerne var Håvard Rem, Kjetil «sparker-i-alle-retninger» Rolness, Madrugadas Sivert Høyem og skuespilleren Tom A. Haug.

- Det Håvard har gjort med dikt via mobiltelefon er drittøft, sier Haug til Dagbladet.no.

Skuespilleren har selv sitt digitale drømmeformat; kortnoveller via SMS-meldinger.

- Jeg mener, hvorfor stå i mot? spør han retorisk.

Kristopher Schau - villmann på usikker statslønn - var også tilstede, men det var for hilse på en bekjent.

- Jeg er ikke her for å høre dikt, understreket han ovenfor Dagbladet.

Tror du poesien har en digital framtid?

- Overhodet ikke. Hvorfor tror du jeg går nå?

Les diktene på Dagbladet.no

DIGITALE DRØMMER: Tom A. Haug har stor tro på nettpoesi, og drømmer om å gi ut noveller via mobiltelefon.
BEST PÅ NETT: - Jeg er ikke så opptatt av å bli gitt ut på papir, sier nettpoeten Margrethe Gundersen (24). Hun har publisert over 30 dikt på Dagbladet nettsider.