Utglidende Edwardson

Spennende, men ikke helt overbevisende i Edwardsons nest siste Winter-bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kurt Hanssen

kurhanss@online.no BOK: I 1975 forsvinner ei ung jente fra en feriekoloni på en øy utenfor Göteborg, og saken forblir uoppklart.

Men 30 år seinere begynner det å skje forskjellige ting som har sammenheng med forsvinningen, og da oppdager kriminalinspektør Erik Winter at han også har en vag forbindelse til saken.

Jeg har aldri vært overstrømmende begeistret for Åke Edwardson, til det har han vært for utflytende og påtatt poetisk, stilen hans har vært av den mer eksperimenterende og utforskende innenfor kriminalsjangerens grenser, og all ære for det, men bøkene har ikke alltid vært like vellykkede.

Men selv om det finnes utglidende tendenser i «Nesten død mann», den neste siste Erik Winter-romanen, er denne boka overveiende konsentrert om å løse en komplisert sak som strekker seg tretti år tilbake i tida. Og til tider er den også svært spennende.

Sammentreff

Samtidig er intrigen full av tilfeldige sammentreff som blir for enkle til å være overbevisende. En av hovedpersonene er en ikke altfor kjent forfatter, som sitter i et ensomt hus og skriver på ei bok om ei jente som forsvant fra en feriekoloni for tretti år siden. I nabohuset bor en mann som han har et dårlig forhold til, og denne mannen oppholdt seg tilfeldigvis på samme feriekoloni den samme sommeren. Noe seinere i boken blir forfatteren banket opp av en av Göteborgs mest sentrale kriminelle, og denne mannen viser seg også å ha vært på feriekolonien sommeren 1975.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer