LEDER

Utilbørlig kortslutning

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Nye SOS Rasisme er i ferd med å ødelegge det antirasistiske arbeidet i Norge enda en gang. Den gamle organisasjonen er anklaget for medlemsjuks og for å ha mottatt statlige midler urettmessig. Flere sentrale tillitsvalgte er siktet for grovt bedrageri. Etter krav om tilbakebetaling ble SOS Rasisme slått konkurs. Nye SOS Rasisme, der flere av de gamle profilene skal være aktive, demonstrerer igjen en oppsiktsvekkende mangel på dømmekraft. Nye SOS Rasisme har forvillet seg inn i en strid om markeringen av Krystallnatten. I Bergen trakk organisasjonen seg fra arrangementet fordi Anne Sender, tidligere forstander for Det Mosaiske Trossamfund, skulle holde en appell.

Som de fleste oppegående mennesker vil vite er Krystallnatten betegnelsen på det tidspunktet da det tyske naziregimet i 1938 iverksatte voldsomme overgrep mot jøder og jødiskeide forretninger i Tyskland og Østerrike. Markeringen i Bergen for å minnes jødenes skjebne 9. november var et felles arrangement der både religiøse og politiske organisasjoner deltok. Anne Sender var foreslått som taler i egenskap av representant for det jødiske miljøet i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer