Utkast til boklov er sendt ut på høring

Les hva Hadia Tajik legger opp til her.

KLARE FOR Å HØRE: Hadia Tajik og Kulturdepartementet sendte i dag ut et lovutkast til høring, med seks ukers frist. En boklov skal etter planen vedtas før sommeren. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KLARE FOR Å HØRE: Hadia Tajik og Kulturdepartementet sendte i dag ut et lovutkast til høring, med seks ukers frist. En boklov skal etter planen vedtas før sommeren. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I dag la kulturminister Hadia Tajik (Ap) fram det varslede høringsutkastet til en boklov.

Utkastet gjør det klart at Regjeringen vil lovfeste en eller annen form for fastprisordning for salg av nye bøker, og at dagens unntak fra vanlig konkurranselovgivning altså vil videreføres.

Høringsspørsmål Imidlertid er et av de sentrale spørsmålene i høringsrunden hvorvidt loven skal kreve en obligatorisk fastprisordning, hvor alle forlag og forhandlere forplikter seg til å opprettholde en rabattgrense for nye bøker for en viss periode.

Det vil i så fall utvide fastprisordningen ytterligere.

Alternativet er å videreføre dagens avtalefestede ordning, hvor fastpris avtales mellom de to største bransjeforeningene - Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen. Litt over ti prosent av omsetningen foregår i dag utenfor denne fastprisordningen.

Et underspørsmål gjelder tiden fastprisordningen skal gjelde. I dag gjelder fastprisen for en bok fra den publiseres og til 30. april året etter utgivelse. Regjeringen åpner nå for en alternativ løsning, hvor fastprisen gjelder 12 måneder fra publisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer