Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utleverer seg på den nye plata

Lene Marlin liker ikke å snakke om seg selv, men er ikke redd for å utlevere seg i sine egne tekster. Dagbladet har hørt den nye plata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun bruker ordene jeg, meg, du og deg i alle de ti låtene. Det handler om tillit, trøst og tunge tak. Om Lene Marlin er lukket i intervjuer, er hun åpenhjertig i de tekstene hun skriver selv. På «Another Day» skildrer hun tøffe tider og varm kjærlighet.

- Jeg skriver veldig personlige tekster. Jeg tror nok at jeg hadde utlevert meg selv for mye hvis jeg hadde røpet hva som er om meg og hva som ikke er det, sa hun til Dagbladet i begynnelsen av august.

Om tomhet

Flere av tekstene handler om behov for normalitet. I «Disguise» («Forkledning» eller «Skjul») handler det om et behov for å skjule seg, men også om optimisme og å vite at ting vil ordne seg. «Have you ever felt some kind of emptyness inside?» synger hun, «Have you ever had this wish, to be somewhere else?» og «Have you ever seen your face, in a mirror there's a smile, but inside you're just a mess, you feel far from good». («Har du noen gang følt en slags tomhet på innsida»/«Har du noen gang ønsket å være et annet sted»/«Har du noen gang sett ditt eget ansikt, i speilet er det et smil, men på innsida er du et kaos, du føler deg langt fra bra»)

Slik spør hun lytteren, før hun forsikrer, i refrenget, «I am okay, I really am now».

Melankoli og håp

«Fight Against the Hours» handler om lengsel, depresjon og et menneske som har lovt å komme, men brutt løftet. Sangens jeg-person er redd for å legge seg til å sove, og klamrer seg fast til gode minner for å slippe. I «Story» handler det om å se et menneske man bryr seg om gå under, og i «Sorry» handler det om et brudd, på grunn av følelser som har forandret seg.

Men plata er langt fra bare melankolsk. Lene Marlin synger også om å finne styrke i seg selv og støtte fra andre.

«Faces» er en kjærlighetserklæring, med lette, lyse stemninger og betraktninger som «jeg har det godt sammen med deg». I «My Love» er det en håpefull Marlin vi hører, og i «From This Day» lover hun troskap, støtte og trøst. «Fra i dag av skal jeg være hos deg,» synger hun.

ÅPEN: Lene Marlin skriver personlige tekster, men vil ikke si hvor mye av dem som handler om henne selv.