Utløser krise - påvirker 45 000 ansatte

Kinoene i USA og Storbritannia er i krise som følge av coronapandemien. Kinoer må stenge og 45 000 ansatte går en usikker tid i møte.

Utsatt: James Bond filmen «No time to die» er en av filmene som har blitt utsatt som følge av pandemien. Video: SF Studios Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verdens nest største kinoselskap, Cineworld, bekrefter at deres kinoer i USA og Storbritannia blir midlertidig stengt som følge av koronapandemien, melder The Guardian.

Fra tirsdag vil 127 Cineworld- kinoer i Storbritannia, og 536 kinoer i USA stenge. 40 000 ansatte i USA og 5000 i Storbritannia vil bli påvirket av nedstengingen.

Varsler om oppsigelser og permittering er utstedt med håp om at de ansatte kan returnere til jobbene når kinobransjen stabiliserer seg, melder BBC.

Store økonomiske tap

Cineworld har ifølge The Guardian tapt 1,58 milliarder dollar i første del av 2020. Det tilsvarer omtrent 14,7 milliarder kroner.

Norske kinoer har også hatt store tap som følge av pandemien. Ifølge Aftenposten var billettsalget på kinoene i juni nesten 80 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Filmer blir utsatt

Coronapandemien har også ført til lavere besøkstall på kinoene og flere filmer har måtte utsette premierer. Den siste i rekken er James Bond- filmen «No time to die». The Verge melder at utsettelsen av James Bond- filmen er en av grunnene til at kinoene stenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer