Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

MGP 2020

Utmerket !

Skal hun klare det denne gangen?

SOLID FRA TONE: En av de fem forhåndskvalifiserte MGP-finalistene er Tone Damli, som har en av årets beste låter. Foto: NRK
SOLID FRA TONE: En av de fem forhåndskvalifiserte MGP-finalistene er Tone Damli, som har en av årets beste låter. Foto: NRK Vis mer

Femte og siste delfinale går av stabelen i morgen kveld. Fem artister skal vise seg fram. To er sikret finaleplass i Trondheim Spektrum lørdag 15. februar, én av dem er Tone Damli - fire andre må slåss om en finalebillett. Og Tones bidrag er slett ikke verst.

Hun tapte med sin «Butterflies» for Alexander Rybak da hun var med i MGP 2009. Det er kvalitet nok i hennes «Hurts Sometimes» til seier, men det kommer likevel til å bli en tøff kamp.

I morgen, lørdag, får vi også presentert fire artister fra Nord-Norge: Elin and The Woods, Jenny Jenssen, Kevin Boine og Liza Vassilieva - men hvem av dem går videre til finalen neste uke.

Tone Damli: «Hurts Sometimes»
Tekst og musikk: Helge Moen, Jim Bergsted, Jethro Fox og Tone Damli.

DELFINALE 5: Tone Damli. Foto: NRK
DELFINALE 5: Tone Damli. Foto: NRK Vis mer

Tone Damli har vært med i Melodi Grand Prix før, og ble slått av Alexander Rybak i 2009. Skal det gå hennes vei denne gangen? Tja, kanskje ikke min største favoritt, men jeg liker låten og framføringen. Tone synger godt og presenterer sitt bidrag på en utmerket måte.
«Hurts Sometimes» er tidsriktig, men ikke moderne på en kul, urban måte. Den beveger seg rolig framover, og har mer med klassisk vokalpop å gjøre. Sangen er lekkert arrangert og nennsomt produsert.
31-åringen har vært i rampelyset siden hun var med i «Idol» i 2005, og gjør verken skam på seg selv eller nasjonen, om denne skulle bli vinnerlåten i den store finalen neste uke.