Utnevnte seg selv til bibliotek-fadder

Erna Osland har aksjonert mot flere nedleggelser.

SOGN OG FJORDANE: Forfatter Erna Osland er opptatt av barnas bibliotek. Hun mener at det viktigste man kan lære et barn er å lese. Foto: ODDMUND LUNDE
SOGN OG FJORDANE: Forfatter Erna Osland er opptatt av barnas bibliotek. Hun mener at det viktigste man kan lære et barn er å lese. Foto: ODDMUND LUNDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les alle bibliotek-intervjuene her.- Hvordan var biblioteket der du vokste opp?

- Jeg var et barn med en veldig lesehunger og trengte alle bøker jeg fikk karet til meg. Først på skolebiblioteket, seinere på folkebiblioteket. På biblioteket i Høyanger var det en bibliotekar som viste oss at biblioteket er det første stedet du blir voksen. Han oppmuntret oss til selv å velge. Ved hjelp av et rikelig utvalg av bøker la vi ut på en reise uten at foreldre og lærere staket ut kursen og bestemte farten. Denne friheten kan folkebibliotek gi unge i dag også.

- Hva er ditt beste minne fra biblioteket?

- For noen år siden var jeg med på å aksjonere mot nedleggelsen av bibliotek i Nordhordland. Vi var en del forfattere som gjorde oss til faddere for utvalgte bibliotek. Vi oppsøkte bibliotek, kom i møte med lesere, ansatte og politikere som sa at de ville ta vare på det møterommet som var mellom bøker. Lokale politikere møtte faktisk opp og forsikret at de ville gjøre hva de kunne for å holde kommunen sin med et godt bibliotek. Slike kvelder var jeg jublende sikker på at politikere så hvor viktig bøker og ord virkelig er — også for politikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer