SELGER GODT: Som så mange ganger tidligere tjener musikkbransjen gode penger på en artist som nylig har gått bort. Whitney Houstons samlealbum topper flere lister på iTunes, og bransjen vet å utnytte det. Bildet er tatt i 1992 i forbindelse med filmen «Bodyguard».
Foto: Warner Bros/Stella pictures/
SELGER GODT: Som så mange ganger tidligere tjener musikkbransjen gode penger på en artist som nylig har gått bort. Whitney Houstons samlealbum topper flere lister på iTunes, og bransjen vet å utnytte det. Bildet er tatt i 1992 i forbindelse med filmen «Bodyguard». Foto: Warner Bros/Stella pictures/Vis mer

- Utnytter Whitneys død

Økte prisen på iTunes-album etter hennes død.

(Dagbladet): Etter Whitney Houstons tragiske bortgang, har interessen for musikken hennes skutt i været.

Samlealbumene «Whitney» og «The Ultimate Collection» har gått rett til topps på henholdsvis den amerikanske og britiske «Topp 10»-albumlista på iTunes, og bransjen vet å utnytte seg av den økte interessen.

Prisen på «The Ultimate Collection» økte nemlig med tre pund, eller 27 kroner, kort tid etter at dødsfallet ble kjent. Prisen ligger nå på 7.99 pund, skriver nettstedet Digital Spy.

- Profiterer på dødsfall Brukere har også rapportert at de ikke hadde adgang til  å laste ned albumet til den opprinnelige prisen mens prisoppdateringen ble gjennomført.

Nettstedet refererer til flere kunder som reagerer kraftig på prisøkningen:

- Å si at jeg er forbannet er en underdrivelse. Jeg føler at dette er et eksempel på hvordan iTunes forsøker å profitere på sangerens dødsfall, sier en.

Ingen kommentar Når Dagbladet tar kontakt med kommunikasjonsavdelingen i Apple Norge ønsker de ikke å kommentere saken. De forteller at det er plateselskapet som setter prisnivået, og henviser derfor til Sony.

Sony Norge har foreløpig ingen kommentar til saken.

- Dette styres fra plateselskapet i USA, så dette har jeg ingen kommentar til, sier Erik Eken, strategisk direktør i Sony Norge.

Forsøkt gjenopplivet Whitney Houston ble funnet i et badekar natt til søndag norsk tid.

- Så vidt jeg vet, ble hun tatt ut av badekaret og forsøkt gjenopplivet, sier Ed Winter ved rettsmedisinsk institutt i Los Angeles ifølge NTB.

Houston ble erklært død 12 minutter senere.

Blant Houstons meritter finner man blant annet seks Grammys, to Emmys og 30 Billboard Music Awards.

Hun ble også den første artisten med sju singellistetopper på rad og har solgt over 170 millioner album.