Utøya-offer hedres av dramavenner

- Vi gledet oss til å bli bedre kjent med henne.

HEDRES: Elevene ved Charlottenlund skole øver på forestillingen «Et annet sted» som dediseres til Gizem Dogan. Foto: Charlottenlund skole
HEDRES: Elevene ved Charlottenlund skole øver på forestillingen «Et annet sted» som dediseres til Gizem Dogan. Foto: Charlottenlund skole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er elevene ved dramalinjen på Charlottenlund videregående skole i Trondheim som denne måneden setter opp en teaterforestilling til ære for Gizem Dogan (17).

Hun skulle ha begynt i dramaklassen i fjor høst, men ble brått revet bort da tragedien inntraff på Utøya.

Gledet seg - Vi gledet oss til å gå i klasse med henne, og hun var allerede med i en Facebook-gruppe som vi opprettet på forhånd av skolestart. Derfor var det ekstra tungt å måtte starte uten henne, forteller elev og pressekontakt Martine Bruheim (17), til Dagbladet.

Forestillingen «Et annet sted» tar opp tidløse temaer som arbeidsinnvandring, integrering og familie. Historien tar utgangspunkt i en tyrkisk familie og Bruheim forklarer at de valgte dette stykket fordi det tar opp temaer Dogan var opptatt av.

- Vi ønsket å ha et stykke om en tyrkisk familie. Dette tar opp emner Gizem hadde interesse for og dette er noe vi føler hun hadde likt å være med på. Hun hadde vært stolt av det, forklarer hun.

Glad i alle - Gizem fordømte ingen. Hun var glad i alle, uansett farge, religion og kultur, fortalte Salih Bulduk, nær venn og talsmann for familien, i forbindelse med Dogans begravelse i august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer