Utøya-offer hedres av dramavenner

- Vi gledet oss til å bli bedre kjent med henne.

HEDRES: Elevene ved Charlottenlund skole øver på forestillingen «Et annet sted» som dediseres til Gizem Dogan. Foto: Charlottenlund skole
HEDRES: Elevene ved Charlottenlund skole øver på forestillingen «Et annet sted» som dediseres til Gizem Dogan. Foto: Charlottenlund skole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er elevene ved dramalinjen på Charlottenlund videregående skole i Trondheim som denne måneden setter opp en teaterforestilling til ære for Gizem Dogan (17).

Hun skulle ha begynt i dramaklassen i fjor høst, men ble brått revet bort da tragedien inntraff på Utøya.

Gledet seg - Vi gledet oss til å gå i klasse med henne, og hun var allerede med i en Facebook-gruppe som vi opprettet på forhånd av skolestart. Derfor var det ekstra tungt å måtte starte uten henne, forteller elev og pressekontakt Martine Bruheim (17), til Dagbladet.

Forestillingen «Et annet sted» tar opp tidløse temaer som arbeidsinnvandring, integrering og familie. Historien tar utgangspunkt i en tyrkisk familie og Bruheim forklarer at de valgte dette stykket fordi det tar opp temaer Dogan var opptatt av.

- Vi ønsket å ha et stykke om en tyrkisk familie. Dette tar opp emner Gizem hadde interesse for og dette er noe vi føler hun hadde likt å være med på. Hun hadde vært stolt av det, forklarer hun.

Glad i alle - Gizem fordømte ingen. Hun var glad i alle, uansett farge, religion og kultur, fortalte Salih Bulduk, nær venn og talsmann for familien, i forbindelse med Dogans begravelse i august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.