Utøya-overlevende kritiserer deLillos' minnekonsertlåt

- Teksten var upassende.

FÅR KRITIKK: deLillos, her ved vokalist Lars Lillo-Stenberg, var blant artistene som opptrådte med nyskrevet materiale under søndagens minnekonsert. I ettertid har flere ytret sitt misnøye mot låta «Vi ser dere nå».  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: deLillos, her ved vokalist Lars Lillo-Stenberg, var blant artistene som opptrådte med nyskrevet materiale under søndagens minnekonsert. I ettertid har flere ytret sitt misnøye mot låta «Vi ser dere nå». Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere av artistene som sto på scenen under minnekonserten på Rådhusplassen, presenterte nyskrevet materiale for anledningen. deLillos var blant dem.

Diktet som den ferske låta «Vi ser dere nå» er basert på sto på trykk i Dagbladets minnebilag 22. august i fjor, men ble framført for første gang på scenen søndag.

I ettertid har kritikken haglet mot låta, som handler om terrorangrepet på Utøya 22. juli i fjor.

- Teksten var rett og slett litt upassende, sier Øyvind Osdal Runde (19) som var til stede under minnekonserten.

- Passet ikke inn Osdal Runde er tidligere nestleder i Volda/Ørsta AUF, og var selv på Utøya 22. juli i fjor.

- Ettersom det skulle være en verdig konsert, så synes jeg ikke den hadde noen plass så tidlig - at den skulle sette tonen. Men låten passet uansett ikke inn i programmet, sier Osdal Runde.

«Han sprengte en bombe og dro til en øy. Der skjøt han ned unger som om det var gøy. Han sa det var grusomt, men at han var nødt. Selv om det var brysomt, så smilte han støtt»

Slik lyder deLillos-låta innledningsvis. Osdal Runde forteller at han hørte flere reagere på låta, og at mange som var berørte på andre måter også syntes teksten var upassende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer