Utøya-overlevende skriver bok om 22. juli

Sju prosjekter får i alt 325 000 kroner i faglitterært forfatterstipend.

BOKPROSJEKT: Ali Esbati var på Utøya 22. juli. Han er økonomianalytiker i Manifest analyse, og har jobbet med temaer som islamofobi.  Foto: Manifest analyse
BOKPROSJEKT: Ali Esbati var på Utøya 22. juli. Han er økonomianalytiker i Manifest analyse, og har jobbet med temaer som islamofobi. Foto: Manifest analyse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening utlyste tidlig i august et ekstraordinært 22. juli-stipend.

- Det har kommet en overveldende mengde søknader. Vi fikk inn 29 stykker, og de var så gode at vi bestemte oss for å bruke opp alle pengene med én gang - i tillegg til at vi utvidet potten fra 200 000 til 325 000 kroner, sier Jørgen Lorentzen som leder foreningen.

Blant de sju prosjektene er ett fra Ali Esbati, som var på Utøya 22. juli. Han er tilknyttet tenketanken Manifest analyse som økonomianalytiker, og er utdannet siviløkonom ved Handelshögskolan i Stockholm. Han har tidligere jobbet som økonom med ansvar for finanspolitikk hos Vänsterpartiet i Riksdagen og som debattredaktør i Klassekampen.

- Esbati har jobbet mye med islamofobi, og har på mange måter en nærhet til tematikken, sier Lorentzen.

Forfattere og journalister De andre seks som har fått stipender er journalist Kjetil Stormark, forfatter Erika Fatland, forfatter og kritiker Aage Borchgrevink, filosof Lars Gule, NRK-journalist Hege Holm og Maria Gilani Saleh.

Kjetil Stormark har allerede annonsert at han kommer med en bok om temaet på Kagge forlag. Det skal handle om det dramatiske døgnet 22. juli. Hva som egentlig skjedde. I tillegg skal den handle om gjerningsmannens planer og forberedelser i forkant av udåden, har Stormark sagt til ABC Nyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer