Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utradisjonelt teater

De bruker latex-dukker, video, data, lyd og vanlige skuepillere på scenen, og vant årets scenekunstpris. Hollow Creature er teater i grenseland.

Nå stiller teatergruppen med sin nye forestilling på BIT teatergarasjen i Bergen.

I «Play Alter Native» stiller de spørsmålet: Hva skjer når hele folket går inn i en tilstand av ren og skjær galskap, og den eneste som ikke er gal er kongen? Jo, folket tror kongen er gal.

Stykket er skrevet av Finn Iunker, er opprinnelig skrevet på engelsk og hadde premiere i Amsterdam våren 1999. Det er første gang stykket oppføres i Norge.

Hollow Creature er et nytt teaterprosjekt. Det ble startet i 1998 av dukkespiller Kirsti Ladegård og regissør Gerd Zöe Christiansen. Hele gruppen består etterhvert av skuespillere, dansere, programmerer, musiker og videodesigner.

Før dette har Hollow Creature gjort seg ferdig med sin triologi basert på tekster av den amerikanske post-punk-forfatteren Kathy Acker. Hvor de blant annet brukte dukker i forestillingene.

Med triologien «Persona», «Store forventninger» og «Tigerhagen» har de turnert i Norge og Europa. Blant annet i København og London, og har fått god respons både på norske og danske scener for sitt visuelt sterke og komplekse uttrykk.

Les mer om stykket på hjemmesidene til BIT Teatergarasjen.

Les mer om teatergruppa på hjemmesidene til Hollow Creature. Her kan du blant annet spille et spill basert på teaterstykket «Tigerhagen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling