Utro-TV fristet 376 000

Les kritikernes dom over Temptation Island.

- Jeg hadde håpet at det ville passere 300 000. Dette er veldig bra, og utviklingen under programmet var også fin. På det meste fulgte 470 000 mennesker Temptation Island-premieren, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge til Dagbladet.no.

- Kritikerne er delte i sine meninger. Tilbakemeldingene vi har fått fra seerne er hyggelige og positive. Vi har ikke fått mer negativ respons enn vi får på andre programmer, sier Gjelseth.

Motbydelig

Dagbladet, Aftenposten Aften og Dagsavisen er mest kritiske, VG er mer positive.

- For å ta det opplagte først: Det er motbydelig å lage underholdning av folks privatliv og forhold. Det er ekkelt, spekulativt og klamt, skriver Dagbladets Andreas Wiese i sin anmeldelse.

Han fortsetter:

- Men det er altså «TVNorge tester forholdet ditt for deg»-fjernsyn, et forbrukerprogram der du og kjæresten kan få æren av å være det testede produktet. «Jeg håper dere får et fint opphold her,» sier den danske programlederen med samme ansiktsuttrykk som en gribb som inviterer deg hjem til middag.

Dagsavisens kaller serien «Eksotisk lavmål».

- Muligens finner deltakerne en dypere mening i dette, mens de i virkeligheten forfekter et verdisyn som rett og slett er verdiløst. Og helt sikkert er det at TVNorges eneste overbyggende mening bak programmet er like åpenbar som om den ble forsøkt skjult med en g-streng. Hvilket den i grunn også blir. Dermed har vi nådd et foreløpig historisk lavmål i norsk sammenheng, skriver anmelder Mode Steinkjer.

Rått

«Råere enn alt annet», skriver Aften Aftens Kjetil Østli.

- Temptation Island er det råeste stykke TV jeg har sett. Råeste i ordets egentlige forstand, ikke som «kult». Rått fordi det er vanlige folk med norsk, svensk og dansk aksent som bedrar kjærestene «live on TV». Rått fordi serien nærmer seg amatørpornografi. Rått fordi jentene er leid inn, de får nok ikke betaling, men de får en gratis tur til Honduras.

VGs Arild Myhre bruker overskriften «Slett ikke ille!».

- Hvis ikke dette slår an, er reality-toppen i Norge over. Ok, jeg skal vedgå at jeg også så for meg et show hovedsakelig rettet inn mot dem som til nå har gjort sitt mediekonsum i Narvesens øverste hyller. Slik ble det ikke, og nå gjenstår det bare å se om man greier å holde tunga like bent i munnen i fortsettelsen. Anslaget er imidlertid godt.

Forventer høye tall

Informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge tror ikke Temptation Island vil stjele seere fra Big Brother. 325 000 mennesker fulgte livet i bunkeren på Fornebu i går.

- Nei, dette er to helt forskjellige programkonsepter. Temptation Island vises én gang i uka, mens Big Brother går daglig. Jeg tror noen blir hekta på Big Brother, andre på Temptation Island, og noen liker sikkert begge. Men jeg tror ikke vi slåss med oss selv, sier han til Dagbladet.no.

Han forventer seertallene vil forbli høye for utro-serien.

- Første program har nyhetens interesse, og tallene kommer sikkert til å gi litt ned. Men ut fra de tilbakemeldingene jeg har fått tror jeg ikke fallet blir stort.

ROSES: - Hvis ikke dette slår an, er reality-toppen i Norge over, skriver VGs Arild Myhre.
FRISTENDE? TVNorge lokket til seg 376 000 seere i snitt på Temptation Island.
SLAKTES: Det er ekkelt, spekulativt og klamt, skriver Dagbladets Andreas Wiese.