Utro

Uttværende om utroskapens mekanismer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er vrient å skrive en utroskapshistorie uten å tangere noen klisjeer. Lene Therese Teigen kommer heller ikke utenom når hun skildrer trebarnsmoren Idas første sidesprang. Til tross for at Teigen vever flere interessante tematiske tråder sammen, hefter det noe litt for velkjent og ordinært ved denne fortellingen om utroskapens mekanismer.

Ut av A-4-livet

Ida har god jobb, fin villa og en litt kjedelig ektemann. Og hun har en hemmelighet. Gjennom det siste året har hun i skjul hatt telefonsamtaler med Johan; en gammel bekjent som hun møtte igjen på Radiumhospitalet, der hennes far og hans søster lå. Nærheten Ida føler til John er overveldende, og samtalene med ham er enormt viktige for henne. Nå skal de ha sitt første stevnemøte. Gjennom en helg fører de samtaler, elsker, tviler og trøster. De virvles sammen i en utmattende emosjonell berg-og-dal-bane. Bakteppet for sidespranget er dystert og griper inn i møtet: Det har skjedd en fryktelig tragedie i den lille bygda der Ida og Johan befinner seg. En far har skutt kona, sine to barn og seg selv. Ida påvirkes sterkt av drapene og er overbevist om at det er et sjalusidrama. Hun relaterer hendelsen til egen situasjon og frykter konsekvensene av valgene hun må ta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer