Kommentar

Utrolig at legemiddelindustrien kan leve med det som står i boka «Pillebefinnende»

Årets mest sjokkerende bok.

KRITISK: Niels Christian Geelmuyden har gått hardt ut mot legemiddelindustrien i sin kritikerroste bok «Pillebefinnende». Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
KRITISK: Niels Christian Geelmuyden har gått hardt ut mot legemiddelindustrien i sin kritikerroste bok «Pillebefinnende». Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Av samtlige bøker jeg har lest i år, er Niels Christian Geelmuydens «Pillebefinnende» den som har sjokkert meg mest. Boka tar for seg legemiddelindustrien. De fleste av oss vet den er snuskete. Det som kommer fram i boka er likevel så oppsiktsvekkende at det ikke er til å fatte: Utstrakt forskningsmanipulering, resultater som ikke offentliggjøres, bivirkninger som hemmeligholdes, korrupte diagnosesystemer.

Tematikken er høyaktuell. Denne uka kom det fram at antall ADHD-diagnoser har økt fra 11000 til 42000 de siste ti årene, og vi ligger på Europa-toppen. Her påviser Geelmuyden at 78 prosent av medlemmene i rådgivergruppen som utformet diagnosesystemet for ADHD, hadde finansielle bånd til legemiddelindustrien. Og at industrien regner med at ADHD-markedet vil øke fra 14 til 24 milliarder de neste årene, som følge av reduserte diagnosekriterier og økt medisinering av voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer