- Utrolig bra damer

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Chill-out-duoen Bent bruker gjerne penger for å være lenger sammen med deilige norske damer.

- De er idiotisk vakre. Da vi spilte i Oslo betalte jeg sjøl for å være ei natt til, sier Nail Tolliday til Dagbladet.no.

Nå er Bent i Kristiansand for å gi damene kjærlighetsmusikk fra sofaland.

Tolliday og partneren Simon Mills turnerer med årets chill-out sensasjon av et album, «Programmed To Love». De to har kjent hverandre siden de gikk i knebukser. For noen år siden startet de Bent, lukket seg inn på rommet sammen med sampler og 2000 dårlige album.

- Vi ville ikke sample gode låter. Vi ville gjøre dritt til noe vakkert.

Dessuten hadde Simon utrolig mye dårlige skiver, sier Tolliday. Og pent ble det.

- «Programmed To Love» er et av de vakreste albumene jeg har hørt i hele mitt liv, skrev Dagbladets anmelder og gav terningkast seks.

Neste uke legger de nye låter ut på nettet. Utvalget skal være det beste fra det de har laget det siste halve året.

- Nettet er en fin måte å få ut nytt materiale. Låtene er egentlig gode nok for et album, men vil ville heller gjøre det slik denne gangen. Dessuten er

det gratis, sier Mills.

Dermed gjør de seg ferdige med prosessen rundt debutalbumet. «Programmed To Love» ble til over en periode på to år. De hadde haugevis med låter og plukket ut de beste til skiva. Ved neste korsvei blir det annerledes.

- Denne gang skal vi gå i studio og lage albumet fra begynnelse til slutt.

Vi regner med å bli ferdig til jul, sier Tolliday.

Men før det må de underholde i Kristiansand. I går spilte de live under Quartfestivalen. Og hva synes de om sørlandets hovedstad?

- Dette er en rar by. Den ser ut som den er tatt rett ut av et eventyr.