- Utrolig deilig

Brann stadion nærmest eksploderte da byens egen Kurt Nilsen inntok scenen. - Det er utrolig deilig å være her, sa idolhelten selv.

I en folkefest uten sidestykke tok den ungen bergenseren de mange tusen tilhørerne med storm. Idol-Kurt var hyret inn som en slags oppvarmer for verdensstjernen Bryan Adams, men endte med å være hovedattraksjonen for mange - i alle for de yngste.

Og Kurt kom virkelig hjem til sine egne denne sommervarme tirsdagskvelden på Brann stadion. Da han stemte i med «She's so high», vinnerlåten fra Idol kunne stemningen knapt nok blitt mer elektrisk. Kurt fridde til publikum, og fikk de vel 22.000 tilhørerne med i allsang.

Andre høydepunkter var U2-låten, «Beautiful Day» og «Here She Comes», som lanseres i England om to uker.

Kurt selv ga alt, og så ut til å stortrives på hjemmebane. Så er da betalingen for opptredenen særdeles hyggelig. Den nybakte stjernen fikk 1 million kroner for en snau times opptreden tirsdag kveld. Kveldens egentlige hovedattraksjon - Bryan Adams fikk 2,8 millioner kroner for å opptre i Bergen.

Kvelden første artist, idolfinalist Håkon Njøten, måtte nøye seg med et femsifret beløp.

Sjekkene er skrevet ut av direktør Idar Vollvik i mobilselskapet Chess, som personlig står som arrangør for festen.

- Det er helt fantastisk. Mye har gått galt underveis, men se på stemningen. Hensikten var å skape liv og røre, og det har vi klart, sier Vollvik til NTB.

Ifølge ham var det mer enn 22.000 betalende tilskuere på konserten, noe som skal være nok til å sikre et overskudd. Billettene kostet rundt 400 kroner.

Det er første gang det arrangeres konsert på Brann stadion. Over hele gressmatta var det lagt gummiplater for å beskytte det dyrebare dekket.

(NTB)

PS! I kveld ble det klart hvem som drar på Idol-turneen i år. Det ble Kjartan Salvesen, Sandra Lyng Haugen, Maria Haukaas Storeng, Susanne B. Nordbøe og Håkon Njøten. Det betyr at seerne ikke ga finalist Margaret Berger nok stemmer til å få delta.

Kurt Nilsen kom hjem til sine egne da han varmet opp for Bryan Adams på Brann stadion i Bergen i kveld.
Et ungdommelig og entusiastisk publikum fylte Brann stadion i Bergen i kveld. 20 000 mennesker hadde møtt opp for å høre Bryan Adams og oppvarmer Kurt Nilsen.