Filmanmeldelse: «Stol på meg» om Waleed Ahmed

Utrolig historie om norsk storsvindler

Han lurte alle, helt til han ble avslørt av FBI.

STOL PÅ MEG: Waleed Ahmed er den norske storsvindleren som lurte både kongefamilien, Innovasjon Norge og norske medier. Nå har han snart sonet ferdig i amerikanske fengsler. Se traileren til dokumentarfilmen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Kan jeg stole på deg?», spør regissør Emil Trier gründeren Waleed Ahmed mot slutten av dokumentaren «Stol på meg». Ahmed nøler og sier at han ikke er sikker.

Det er et overflødig spørsmål. Etter en halvannen time lang gjennomgang av Ahmeds karriere er svaret allerede klart: Nei, det kan han ikke.

Manipluatoren Ahmed

Som 18-åring tok Ahmed Norge med storm, etter å ha lansert et mobildeksel med solcellepanel som ladet mobilen. Ahmed og forretningspartneren fikk støtte fra Innovasjon Norge og skryt av medier, politikere og kongefamilien. Det var bare to enorme problemer: dekselet verken fungerte eller var funnet opp av de to guttene.

Enda verre gikk det da Ahmed svindlet til seg en million dollar ved å hevde at han hadde eksklusive rettigheter til Justin Biebers konserter i Skandinavia. Det endte i en FBI-etterforskning og en 11 år lang fengselsstraff som Ahmed soner i USA.

Ahmed kommer ikke godt ut av dokumentaren, og framstår som en dyktig manipulator som gjør alt for å bli rik. Gjennom intervjuer med et imponerende omfattende persongalleri skimter vi også dypere motivasjoner og årsaker. Ahmeds oppvekst som eneste med minoritetsbakgrunn i Enebakk var preget av lærevansker, utenforskap og press fra foreldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.