Glidens pris

Utrolig seiersrekke

Dagbladet-serien «Glidens Pris» vant i kveld prisen for Årets nasjonale sportsdekning. I løpet av 2020 har prosjektet vunnet Den store journalistprisen og SKUP-diplom, og er dermed årets mestvinnende sak.

NY PRIS: John Rasmussen, Torgeir Krokfjord (på Ipad), Bernt Jakob Oksnes og Siri Gedde-Dahl kunne nok en gang hente hjem en høythengende mediepris for prosjektet «Glidens Pris». Fredag kveld stakk det av med seieren i kategorien Årets nasjonale sportsdekning. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
NY PRIS: John Rasmussen, Torgeir Krokfjord (på Ipad), Bernt Jakob Oksnes og Siri Gedde-Dahl kunne nok en gang hente hjem en høythengende mediepris for prosjektet «Glidens Pris». Fredag kveld stakk det av med seieren i kategorien Årets nasjonale sportsdekning. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Glidens Pris» vant i kveld prisen for Årets nasjonale sportsdekning under Årets Mediepriser i regi av Mediebedriftenes Landsforening.

I begrunnelsen fra juryen heter det at dette er «avslørende journalistikk som redder liv».

- Vi er stolte og glade over prisen. Vi har jobbet hardt og lenge med dette prosjektet, og mener det er samfunnsmessig viktig. Da er det godt å nå fram! Det er veldig fint å bli satt pris på av bransjen selv, sier Dagbladets gravesjef Siri Gedde Dahl som står bak prosjektet sammen med journalistene John Rasmussen, Torgeir Krokfjord og Bernt Jakob Oksnes.

Dette er prosjektets tredje store utmerkelse i løpet av 2020. Fra før har prosjektet både vunnet SKUP-diplom og Den store journalistprisen, to av Presse-Norges desidert høyeste utmerkelser.

Viktig fortelling

«Glidens Pris» er en nyhetsserie som ble publisert mellom 2. november 2019 og 1. februar 2020. Serien handler om helseskadene som fluorholdig skismøring har påført profesjonelle skismørere, men også amatører og foreldre som smører ski for barna sine.

«Glidens Pris» teller mer enn 50 saker, og er jobbet fram av fire medarbeidere gjennom snart et år. Journalistene ville fokusere på denne ukjente, men i samfunnsmessig betydning, svært viktige fortellingen om vår nasjonalidrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer