-  Utrolig stemning

I går kunne Toralv Maurstad (78) og Espen Skjønberg (81) feire vel overstått premiere på «Vente på Godot».

-  Det var en utrolig god stemning i salen, sier Toralv Maurstad etter premieren på Nationaltheatret.

Jan Erik Vold har nyoversatt Samuel Becketts berømte stykke, mens Toralv Maurstad (78) og Espen Skjønberg (81) spiller rollene som Vladimir og Estragon.

-  Stor glede

I hele to og en halv time venter de to på scenen, noe som ville vært en utfordring for langt yngre skuespillere. Men de to bautaene i norsk teater virker å være i uforskammet god form etter teppefall.

-  Det er en stor glede å få den responsen vi fikk fra publikum i dag, sier Skjønberg.

Becketts absurde klassiker fra 1952 krever sitt.

-  Dette er et veldig vanskelig stykke å forstå, og enda vanskeligere å spille, sier Espen Skjønberg.

Mystisk

 VENTETIDA OVER: Toralv Maurstad (t.v.) og Espen Skjønberg tar imot blomster og applaus etter premieren på Samuel Becketts klassiker «Vente på Godot». Foto: Jon Terje H. Hansen
VENTETIDA OVER: Toralv Maurstad (t.v.) og Espen Skjønberg tar imot blomster og applaus etter premieren på Samuel Becketts klassiker «Vente på Godot». Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

På tross av de utallige oppsetningene, er det fortsatt like uklart hvem denne Godot egentlig er. Det finnes et utall forklaringer, mens Beckett selv hevdet at han ikke visste. Han var likevel svært behjelpelig med å spre ulike historier om den mystiske mannen. Mange mener navnet spiller på Gud. Andre mener det er navnet på en svært treg fransk syklist. Espen Skjønberg velger å la hele spørsmålet ligge:

-  Når ikke Beckett selv ville si noe om det, vil ikke jeg heller, smiler Skjønberg lurt.

Leken duell: Toralv Maurstad og Espen Skjønberg byr på duell i dreven oppriktighet.