Anmeldelse: Unbelievable, Netflix

Utrolig true crime-historie

Om et voldtektsoffer som ikke ble trodd, og politikvinnene som aldri ga opp jakten på serieovergriperen.

UNBELIEVABLE: Ei ung jente anmelder en overfallsvoldtekt, men blir ikke trodd. Et annet sted i landet begynner to politikvinner å etterforske en serieovergriper. Video: NETFLIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ei tenåringsjente blir overfalt og voldtatt i sin egen seng av en maskert mann som har klatret inn gjennom det åpne soveromsvinduet hennes.

Slik starter Netflix-miniserien «Unbelievable», med en et grotesk overgrep som er nok til å gi hvem som helst traumer for livet. Men dette er langt fra det første overgrepet Marie Adler, som hun heter i serien, opplever, og det blir heller ikke det siste.

Hun har vært kasteball i barnevernssystemet hele livet, og selv om mappa hennes ryster politietterforskerne, taler den også imot henne: Hun kan mistenkes å være både ustabil og oppmerksomhetssøkende. De tror ikke på henne, og etter et hårreisende avhør nummer to, går hun med på å trekke anmeldelsen og si at hun bare fant det opp. Kanskje hun drømte det hele. Etterforskerne er så frustrerte over tapt arbeidstid at de sikter henne for falsk forklaring, og hun må møte i retten.

Sann historie

Første episode av «Unbelievable» er noe av det vondeste jeg har sett, og det blir ikke bedre av at det er basert på en sann historie. Et stjerneeksempel på kunnskapsløs håndtering av voldtektssaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer